avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate eli1

Activitate eli1

Răspuns la discuția Pensie de urmas in Spania
buna seara,multumesc pentru rapuns! am citit Legea 263/2010 art.85,si cred ca indeplinesc conditiile pentru a primi o pensie de urmas,adica peste 15 ani casatorie,si fara un alt venit,am un copil care este in Romania dar are 27 ani,deci el nu are acest drept,sotul a lucrat si in Romania nu stiu exact cati ani dar oricum peste 17 ani,primesc din partea statului spaniol pensie de urmas,dar,pentru ce au trimis dosarul in Romania? la aceasta intrebare raspunsul a fost:sa vedem daca si in Romania a lucrat si indeplinesti conditiile de pensionare,subliniez ca am depus si carnetul lui de munca,sau ,raspunsul altui functionar de la Seguridad:Statul Spaniol si-a facut datoria,acum este randul tarii tale.Se vor cumula cele doua pensii?Oricum,multumesc mult,de sarbatori,voi veni acasa in vacanta si voi merge sa intreb direct in Bucuresti in Luterana unde a fost trimis dosarul.o seara buna!
locuiesc in Spania,sotul meu a decedat aici in aprilie 2011,primesc o pensie din partea statului Spaniol,dar nu este definitiva,dosarul a fost trimis de autoritatile spaniola in Romania,nimeni nu stie sa-mi spuna :de ce? carnetul de munca al sotului la-m avut aici si a fost depus impreuna cu celelalte acte necesare,au facut copie si mi l-au inapoiat,faptul ca nu a fost depus carnetul de munca poate intarzia lucrurile? care ar fi consecinta? multumesc