avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas in Spania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas in Spania

locuiesc in Spania,sotul meu a decedat aici in aprilie 2011,primesc o pensie din partea statului Spaniol,dar nu este definitiva,dosarul a fost trimis de autoritatile spaniola in Romania,nimeni nu stie sa-mi spuna :de ce? carnetul de munca al sotului la-m avut aici si a fost depus impreuna cu celelalte acte necesare,au facut copie si mi l-au inapoiat,faptul ca nu a fost depus carnetul de munca poate intarzia lucrurile? care ar fi consecinta? multumesc

Cel mai recent răspuns: eli1 , utilizator 18:40, 28 Noiembrie 2011
Valentin Mester a scris:

In Romania nu exista termenul "pensie de vaduva".Legea 263/2010 prevede pensia de urmas,la art 85 din lege o sa gasiti ce va intereseaza.Legea 263/2010 o gasiti prima pe forum.

Am uitat sa precizez si Art.83-Pensia de urmas se cuvine copiilor si sotului supravietuitor,daca sustinatorul decedat era pensionar sau indeplinea conditiilept. obtinerea unei pensii
buna seara,multumesc pentru rapuns! am citit Legea 263/2010 art.85,si cred ca indeplinesc conditiile pentru a primi o pensie de urmas,adica peste 15 ani casatorie,si fara un alt venit,am un copil care este in Romania dar are 27 ani,deci el nu are acest drept,sotul a lucrat si in Romania nu stiu exact cati ani dar oricum peste 17 ani,primesc din partea statului spaniol pensie de urmas,dar,pentru ce au trimis dosarul in Romania? la aceasta intrebare raspunsul a fost:sa vedem daca si in Romania a lucrat si indeplinesti conditiile de pensionare,subliniez ca am depus si carnetul lui de munca,sau ,raspunsul altui functionar de la Seguridad:Statul Spaniol si-a facut datoria,acum este randul tarii tale.Se vor cumula cele doua pensii?Oricum,multumesc mult,de sarbatori,voi veni acasa in vacanta si voi merge sa intreb direct in Bucuresti in Luterana unde a fost trimis dosarul.o seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas copil minor macul rosu macul rosu buna seara ! as dori sa stiu daca fiul meu de 9 ani beneficiaza de pensie de urmas ? mentionez ca am divortat de tatal copilului in urma cu 7 ani si acum o ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas spania AlexaB123 AlexaB123 Buna ziua ! Tatăl meu a decedat acum 4 ani , pana in prezent nu am stiu de pensia de urmas oferită de statul Spaniol , eu si fratele meu beneficiez de pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru copil minor vitelaruadina vitelaruadina Buna seara. Tatal meu a decedat acum 2 luni, el a lucrat aproximativ 16 ani; am un frate minor, mama mea este fara servici, ajutati-ma , va rog, cu raspunsul ... (vezi toată discuția)