avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate PopaPopas1

Activitate PopaPopas1

Astazi am primit in format electronic (mail) Decizia de incetare a raporturilor de munca, Nota de lichidare, precum si Adeverinta de vechime. Toate acestea sunt datate: 23.12.2011.
Din cunostintele mele, stiam ca acestea trebuiau semnate de luare la cunostinta si datate inclusiv de mine! Gresesc? Se poate si asa? Sau... este obligatorie semnatura mea?
Data fiind primirea acestora pe mail, si nu personala, la peste 30 zile de la incheierea raporturilor de munca, in cazul in care as dori sa-i chem in instanta, mail-ul primit astazi poate fi considerat a fi "luare la cunostinta" la data de 06.02.2012?

Va multumesc anticipat!
In data de 21 dec 2011 trebuiau sa se incheie formalitatile de desfacere a contractului de munca, respectiv sa mi se plateasca ultimele drepturi banesti ce mi se cuveneau.
La jumatatea lunii decembrie am parasit tara si m-am reintors la jumatatea lunii ianuarie a.c. Imediat dupa reintoarcere, m-am prezentat la sediul societatii pentru rezolvarea acestor probleme. Mi s-a spus ca in cel mai scurt timp voi fi chemat pentru rezolvarea situatiei. Acest lucru nu s-a intamplat nici pana astazi. Nu am pana acum decat preavizul ce mi-a fost inmanat la sfarsitul lunii noiembrie.
Intrebare: Avand in vedere ca termenul de contestare in instanta este de 30 zile, eu nu sunt inca in posesia deciziei de desfacere a CM, mai pot face ceva in acest sens? Se ia in considerare data la care am terminat efectiv cu societatea respectiva? Imi mai este primita in instanta contestatia daca doresc sa o depun?
***Mentionez ca nu au avut nevoie de mine in perioada de preaviz, iar de plecarea mea au stiut.
In data de 24.11.2011, am primit un preaviz prin care eram anuntat de decizia de concediere a mea cf art. 65 (1) din Codul Muncii. In acest previz, se mentioneaza ca in data de 23.12.2011 Contractul de munca inceteaza, iar Decizia de concediere o voi primi in termen legal, dupa care va trebui sa ma prezint pentru intocmirea notei de lichidare.

Termenul de contestare a deciziei in instanta a inceput din data de 24.11.2011, odata cu primirea preavizului? Sau... din data cand voi primi efectiv decizia de concediere? Ori... din 23.12.2011, data la care inceteaza de drept raporturile de munca?

A doua intrebare: dat fiind ca urmeaza sa parasesc tara pentru o luna, iar termenul de solutionare a contestatiilor in instanta este de 15 zile, pot cere un termen mai lung, sau pot depune contestatia mai tarziu de 30 zile (daca este argumentata aceasta intarziere cu depunerea unei copii dupa biletul de avion)?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul acordat!
Stiu ca ma pot prezenta. Stiu ca imi pot cauta un nou loc de munca in aceasta perioada avand toate drepturile platite, chiar daca ma prezint pentru 8, 4 ore sau deloc asa cum a mentionat angajatorul.
Intrebarea mea stricta era: Mi se poate interzice sa ma prezint in continuare la munca pana la expirarea termenului de preaviz?
Am primit un preaviz cf specificatiilor din titlu. In el se mentioneaza ca in perioada de preaviz nu este obligatorie prezenta la locul de munca, iar in aceasta perioada voi beneficia de drepturi.

Intrebarea mea este: NU sunt obligat sa ma prezint la lucru! Daca eu doresc sa ma prezint la lucru pana la expirarea perioadei de preaviz, mi se poate interzice acest lucru?