Am primit un preaviz cf specificatiilor din titlu. In el se mentioneaza ca in perioada de preaviz nu este obligatorie prezenta la locul de munca, iar in aceasta perioada voi beneficia de drepturi.
Intrebarea mea este: NU sunt obligat sa ma prezint la lucru! Daca eu doresc sa ma prezint la lucru pana la expirarea perioadei de preaviz, mi se poate interzice acest lucru?
Atata timp cat veti primi toate drepturile, ca si cand ati fi prezent la serviciu, faptul ca puteti sa va cautati un nou loc de munca in acest timp, ar trebui sa va bucure.
Angajatorul decide daca este necesar fiti prezent la munca in perioada de preaviz, principalul lucru este sa fiti platit pentru aceasta perioada, ca si cand ati fi prezent.
Stiu ca ma pot prezenta. Stiu ca imi pot cauta un nou loc de munca in aceasta perioada avand toate drepturile platite, chiar daca ma prezint pentru 8, 4 ore sau deloc asa cum a mentionat angajatorul.
Intrebarea mea stricta era: Mi se poate interzice sa ma prezint in continuare la munca pana la expirarea termenului de preaviz?
in primul rand o mica sesizare preavizul nu mai este prevazut de art. 73 Codul muncii ci de art. 75.
Nu va poate interzice sa va prezentati, dar ce sens ar avea sa va duceti