avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz cf Art.73 Codul Muncii/Concediere cf Art.65 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz cf Art.73 Codul Muncii/Concediere cf Art.65 Codul Muncii

Am primit un preaviz cf specificatiilor din titlu. In el se mentioneaza ca in perioada de preaviz nu este obligatorie prezenta la locul de munca, iar in aceasta perioada voi beneficia de drepturi.

Intrebarea mea este: NU sunt obligat sa ma prezint la lucru! Daca eu doresc sa ma prezint la lucru pana la expirarea perioadei de preaviz, mi se poate interzice acest lucru?
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 11:53, 25 Noiembrie 2011
Da, va puteti prezenta.
Atata timp cat veti primi toate drepturile, ca si cand ati fi prezent la serviciu, faptul ca puteti sa va cautati un nou loc de munca in acest timp, ar trebui sa va bucure.
Angajatorul decide daca este necesar fiti prezent la munca in perioada de preaviz, principalul lucru este sa fiti platit pentru aceasta perioada, ca si cand ati fi prezent.
Va puteti prezenta dar daca angajatorul a mentionat ca nu este nevoie de prezenta dv. inseamna ca nu aveti ce lucra si mai rau veti incurca.
Stiu ca ma pot prezenta. Stiu ca imi pot cauta un nou loc de munca in aceasta perioada avand toate drepturile platite, chiar daca ma prezint pentru 8, 4 ore sau deloc asa cum a mentionat angajatorul.
Intrebarea mea stricta era: Mi se poate interzice sa ma prezint in continuare la munca pana la expirarea termenului de preaviz?
in primul rand o mica sesizare preavizul nu mai este prevazut de art. 73 Codul muncii ci de art. 75.
Nu va poate interzice sa va prezentati, dar ce sens ar avea sa va duceti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema-restructurare post-indemnizatie somaj-loc nou de munca criistiina criistiina In data de 5 noiembrie am primit un preaviz art 73 alin 1, ca se va desfiinta postul si in 20 de zile lucratoare contractul de munca imi va inceta.Am convenit ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz in cazul concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului macros macros Buna ziua, am primit de la societatea cu raspundere limitata la care lucrez un preaviz cu urmatorul continut: \"Va aducem la cunstinta ca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Interdictie la locul de munca in perioada de preaviz ? emiy emiy interdictie la locul de munca in perioada de preaviz ? ...in instiintarea de preaviz mi se spune ca voi beneficia de toate drepturile banesti si ca pot sa ... (vezi toată discuția)