avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... interdictie la locul de munca in perioada de preaviz ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

interdictie la locul de munca in perioada de preaviz ?

interdictie la locul de munca in perioada de preaviz ? ...in instiintarea de preaviz mi se spune ca voi beneficia de toate drepturile banesti si ca pot sa efectuez zilele de concediu dar e interzis accesul la locul de munca . ce inseama asta ca tebuie automat sa folosesc zilele de concediu ? preavizul e in art 73 a 1 ... defapt am depus plangeri pentru abuz si nerespectarea contractului si a legislatiei .... si m-am ales cu concediere ...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2020
emiy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 7 Decembrie 2020
Nu trebui sa va luati CO ... probabil nu se doreste prezenta dvs la locul de munca pe durata preavizului , dar fara sa va fie afectate drepturil;e salariale.
dare e doar mentionarea legiii ... salariatul v-a beneficia de drepturi salariale .. fara a spune in ce conditii v-a beneficia.... si din moment ce se mentioneaza poate sa isi acopere zilele de preaviz cu concediu inseamna ca angajatorul se asteapta la a presta ceva preaviz ... si nu ii ofera posibilitatea de a nu presta .... iar apoi accesul interzis inseaman ca nu isi poate efectua previzul in conditiile trecute in contract .... si angajatorul ar putea cere sub o alta forma ?

lasa doar la latitudinea ajngajatorului optiunea de a cere sau nu efectuarea preavizului in conditiile in care ii interzice
iar angajatul poate doar acoperii cu zile de concediu
adica inca sunt sunat la intamplare de colegi sa ma intrebe chastii

citisem postari mai vechi ale dumneavoastra

"Nu i se poate cere expres salariatului sa nu mai vina la munca ... Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate."

Cornel Vasile a scris:

Nu trebui sa va luati CO ... probabil nu se doreste prezenta dvs la locul de munca pe durata preavizului , dar fara sa va fie afectate drepturil;e salariale.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
emiy, utilizator
Acele postari sunt valabile in anumite situatii .... in practica uzitata, fara a avea cunostinta de anularea sau interzicerea cestei uzante, unii angajatori procedeaza exact cum v-am mai spus anterior ...
concediere pe motiv de reducere a activitatii (pe hartie) interzicere express accesului la locul demunca cand inca se desfasoara activitati cre presupuneau si munca mea .... "pe parcursul termenului de prezviz aveti toate drepturile banesti care decurg din contractul individual de munca , se pot efectua zile de concediu de odihna neefectuat pana in prezent. dar v-a fi interzis accesul la sediu"

drepturile banesti in contract sunt conditionate de respectarea preavizului ....
se pot efectua zile de concediu
dar se interzice accesul fara a specifica motiv

in masura in care mai am la lucru obiecte personale
si acasa obiecte de la munca din perioade de izolare cu colegi cu covid....

mi se spus verbal ca sa merg sa imi iau lucrurile insotit de coleg

asta e doar o alta forma de hartuire la care sunt supus de o vreme incoace aminintari ca nu am fisa postului semnata , dupa 2 ani de munca .. pentru a presta munci in plus si munca peste program...
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2020
emiy, utilizator
Ne puteti posta exact ce scrie in acea instiintare ?

Alte discuții în legătură

Preaviz carmenistan carmenistan Buna ziua, Sint un salariat care urmeaza a fi disponibilizat in urma restructurarii de la CFR.Marfa deoarece unitatea in care lucram deocamdata se va ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului concediat FLORYANNA FLORYANNA Buna ziua! In luna martie a acestui an(16 martie),am inceput activitatea la o fundatie de produse naturale din Ploiesti ca vanzator-gestionar,dar nu mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare mihaelaak mihaelaak Buna ziua, In urma cu o saptamana am fost disponibilizata, iar acest lucru mi s-a adus la cunostina cu 2 zile inainte de a intra in previz. Compania nu are ... (vezi toată discuția)