avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Problema-restructurare post-indemnizatie somaj-loc nou ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Problema-restructurare post-indemnizatie somaj-loc nou de munca

In data de 5 noiembrie am primit un preaviz art 73 alin 1, ca se va desfiinta postul si in 20 de zile lucratoare contractul de munca imi va inceta.Am convenit cu administratorul firmei sa nu ma mai prezint la servici in aceasta perioada de timp, avand si un concediu de munca neefectuat pe anul 2009.
In principiu contractul de munca ar trebui sa fie incheiat la 2 decembrie, inca nu mi-am scos cartea de munca de la ITM.
Sunt sanse sa primesc un salar compensatoriu?
Mi-am gasit un nou servici, inca nu mi s-a incheiat contractul de munca, urmeaza sa il inchei dupa 25 decembrie.
Voiam sa va intreb mai are rost sa imi depun actele pt somaj, se mai primeste indemnizatia de 30% din somaj daca iti gasesti un loc de munca inainte de a implini un an?
Intreb acest lucru deoarece am domicilul stabil in alt judet si nu as vrea sa pierd vremea pe drumuri dupa depunere si scoatere acte.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:31, 23 Decembrie 2009
1. Salariul compensator trebuie sa-l primiti. Daca nu il plateste de buna voie il puteti da in judecata pe angajator.
2. Daca va inscrieti la somaj si apoi va gasiti de lucru puteti primi cei 30% timp de un an de zile.
Dupa 7 luni de somaj m-am angajat pe perioada nedeterminata la o alta firma.
Firma la care m-am angajat mi-a dat repartitie pentru angajare pe care am depus-o la Oficiul de somaj impreuna cu carnetul de somer, iesind astefel din evidentele de somaj.
Voi primi automat acasa cei 30% din indemnizatia de somaj pana la expirarea perioadei de somaj stabilite initial sau trebuie sa mai prezint alte acte la Oficiul de somaj ?
Va duceti la AJOFM cu o copie dupa contractul individual de munca si veti completa o cerere tip pentru cei 30%.
Daca nu am apucat sa imi depun actele de somaj, am incheiat un contract de munca pe o perioada determinta, mai pot sa imi depun actele pentru a primi indemnizatia de 30% pentru somaj?
1. Acum nu mai beneficiati de cei 30%.
2. Trebuia sa va inscrieti la Somaj, apoi incheiati CIM pe perioada determinata, se suspenda somajul si apoi, la expirarea CIM, se relua de unde a ramas.
3. Dupa ca va inceteaza CIM pe perioada determinata puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparitie somaj dorina_ dorina_ Buna ziua, am si eu o intrebare daca am somaj de o luna (trebuie sa iau un an)si am primit repatitie pt ocuparea unui loc de munca ..am mers la angajator,l am ... (vezi toată discuția)
Sunt angajata pe perioada deteminata si sunt insarcinata talpaionica talpaionica lucrez la o firma de 1 an si 3 luni cu contract pe perioada determinata.sunt insarcinata in 10 luni.intrebarea mea este : daca imi expira contractul inainte ... (vezi toată discuția)