avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt angajata pe perioada deteminata si sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt angajata pe perioada deteminata si sunt insarcinata

lucrez la o firma de 1 an si 3 luni cu contract pe perioada determinata.sunt insarcinata in 10 luni.intrebarea mea este : daca imi expira contractul inainte de a intra in prenatal ma pot da afara? ce pot face eu ca sa pot primi indemnizatia de crestere a copilului cei 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:13, 16 Aprilie 2010
cum sunteti insarcinata in zece luni? pai deja trebuia sa fiti in concediu lauzie.
Buna ziua ! CIM fiind pe perioada determinata va expira la data care este inscrisa in acesta , existand posibilitatea prelungirii valabilitatii acestuia in conditiile codului muncii . Intrati in somaj si din acesta in CIC .
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
Contractul va inceta de drept la data expirarii, puteti intra in somaj sau in concediu de maternitate si veti fi preluata de agentia de prestatii sociale.
Contractul expira de drept (daca nu doreste angajatorul sa va angajeze pe perioada nedeterminata)
La expirare contract - cg art 56 lit j din codul muncii, aveti dreptul sa va inscrieti la somaj. Inscrierea trebuie sa o faceti in maxim 30 de zile de la data incetarii contractului pentru a opera de la data incetarii cim (este necesar pentru continuitatea stagiului necesar la CIC)
Dupa depunerea dosarului de somaj, puteti beneficia , in calitate de somer , de concediul pre si postnatal, paltit prin AJOFM, apoi puteti intra in CIC. Dupa ce copilul va face 2 ani si veti termina CIC, se reia indemnizatia de somaj care in acest timp a fost suspendata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Concediu pt ingrijirea copilului iuliana2016 iuliana2016 Buna ziua, sunt in concediu pentru ingrijirea copilului nr.1 care va expira in 16.06.2016 (copilul facand 2 ani) ultima luna isi va lua tatal concediu,in ... (vezi toată discuția)
Dacã am avut contract de muncã pe perioadã nedeterminatã iar acum mã voi angaja pe perioadã determinatã voi beneficia de indemnizaþie pentru ccc? Cristina293 Cristina293 Buna ziua, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: daca am avut contract de munca la o firma pe perioada nedeterminata, am lucrat 8 luni si urmeaza sa ma ... (vezi toată discuția)