avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reparitie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reparitie somaj

Buna ziua,
am si eu o intrebare daca am somaj de o luna (trebuie sa iau un an)si am primit repatitie pt ocuparea unui loc de munca ..am mers la angajator,l am intrebat daca ma poate tine si pe perioada iernii(ca altfel mi ar conveni mai mult sa iau somaj ca macar asa am un venit sigur,mentionez ca am 56 de ani ..si nu am mai luat niciodata ajutor de somaj)si el mi a completat acum in repartitie ca ma angajeaza pe o per de 3luni(nu mi acerut CIM)...eu ce sa inteleg din asta..ca mi se va sista somajul doar pe aceasta perioada si dupa asta se reia somajul?
Am dreptul sa refuz locul de munca si daca da ..pe ce motiv(oficial)?
Ce se intampla daca nu prezinti repartitia la ajofm ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:15, 10 Septembrie 2010
1. Daca incheiati CIM pe perioada determintata de 3 luni atunci se suspenda indemnizatia de somaj si se reia dupa incetarea CIM.
2. Pentru asta prezentati la AJOFMo copie dupa CIM (inregistrat la ITM) si completati acolo o cerere tip.
3. Refuzul nejustificat de a va prezenta la locul de munca repartizat poate duce la incetarea indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitie de la ajofm manuelamihaela manuelamihaela Buna ziua!Sunt in somaj si de la ajofm mi s-a dat o repartizare pe domeniu confectii unde nu mai lucrez de multi ani.Intre timp m-am recalificat in alte 2 ... (vezi toată discuția)
La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj (absolvent invatamant superior) alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Doresc sa stiu daca o persoana depune dosarul pentru primirea indemnizatiei de somaj (proaspat absolent de invatamant care nu a fost incadrat in ... (vezi toată discuția)