avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Repartitie de la AJOFM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Repartitie de la AJOFM

Buna ziua!Sunt in somaj si de la ajofm mi s-a dat o repartizare pe domeniu confectii unde nu mai lucrez de multi ani.Intre timp m-am recalificat in alte 2 meserii pt care din pacate nu sunt posturi in acest moment.Din confectii am plecat din cauza ca am probleme cu vederea.M-am prezentat acolo unde am primit repartizarea pt ca au zis ca-mi taie somajul.Specific ca ma inscrisesem si la un curs de recalificare unde mi s-a specificat ca nu pot renunta cu nici un chip.Odata intrata in baza lor de date nu mai pot fi retrasa.Eu vreau sa fac acest curs.De ce acum nu se tine cont ca sunt inscrisa la curs. De la noul loc de munca mi s-a dat dosarul medical pt control.Daca avizul medical nu este favorabil, daca sunt inapta pt meseria de confectioner(avand probleme cu vederea). ce urmeaza sa fac.
?Specific ca de la somaj deja mi s-a trecut pe cartea de munca incheierea somajului si inceperea cu data de 1 noiembrie angajarea la firma de confectii.Ce se poate intampla daca refuz o repartitie de la ajofm???In afara de faptul ca nu mai primesc bani??Se opereaza in cartea de munca cu vreun articol care sa-mi dauneze mai tarziu???Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: manuelamihaela , utilizator 12:16, 27 Octombrie 2010
Trebuie sa mai specific ca la firma de confectii mi se face initial angajarea pe 1 luna si pierd cei 30% din somaj.Dupa aceasta luna daca contractul se face pe perioada nederminata mai beneficiez de cei 30%???Multumesc!!
1. AJOFM nu trebuia sa inceteze plata indemnizatiei de somaj pana cand nu va duceati inapoi cu repartitia unde angajatorul scrie si semneaza daca v-a angajat sau nu.
2. Daca nu primiti avizul medical va duceti inapoi la AJOFM sa continuati perioada de somaj.
3. Cursul il puteti face in continuare pana il absolviti.
4. Cand primiti o repartitie de la AJOFM o puteti refuza daca aveti motive justificate: nu corespunde pregatirii dvs. profesionale, nu va convin conditiile de la locul de munca sau salariul etc.
5. Refuzul nu se inregistreaza in carnetul de munca si nu va poate dauna in nici un fel.
Am dus repartitia semnata de catre angajator care specifica , ca ma angajeaza cu data de 1 noiembrie.La ajofm mi s-a consemnat in cartea de munca.Acolo mi s-a specificat ca datorita faptului ca ma angajeaza pe 1 luna, nu mai beneficiez de cei 30 % din somaj.Dar mi s-a specificat ca nu am voie sa refuz locul de munca decat daca angajatorul specifica pe repartitie ca nu sunt acceptata pt postul respectiv, ceea ca nu s-a intamplat.Ce se intampla daca eu refuz postul cum spuneti d-voastra din cauza ca este salariul mic sau alt motiv????Saptamana viitoare trebuie sa-mi fac control medical pt angajare. Daca avizul medical nu este favorabil ce pasi trebuie sa urmez mai departe???Multumesc!!
Iar cursul nu l-am inceput. Sunt doar inscrisa. Dar de ce mi s-a dat repartitie daca la inscrierea la curs mi s-a zis ca nu am voie sa renunt la el.
1. Daca veti incheia un CIM pe perioada determinata atunci se supenda perioada de somaj si se reia, de unde a ramas,dupa expirarea CIM.
2. Pentru toate problemele celelalte, punctuale, e bine sa intrebati la AJOFM deoarece acolo se stiu toate amanuntele legate de situatia dvs.

Alte discuții în legătură

Este posibil? agentul oo7 agentul oo7 pentru ca de fiecare data cand am avut probleme de pe acest forum am primit raspunsurile indraznesc iar sa va intreb ceva care ma priveste personal de data ... (vezi toată discuția)
La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)
Somaj-concediu medical-somaj-angajare meeri_m meeri_m Buna ziua, Am mai apelat o data la bunavointa oamenilor de ce acest site si am primit mult ajutor, in sensul de sfaturi utile, o fac si acum pe o alta tema. ... (vezi toată discuția)