Buna ziua,
Am mai apelat o data la bunavointa oamenilor de ce acest site si am primit mult ajutor, in sensul de sfaturi utile, o fac si acum pe o alta tema.
Incepand cu 7Dec 2009 am intrat in somaj, in urma unei disponibilizari colective ; ghinionul s-a tinut de mine, defapt la patinuar cineva a intrat in mine, in urma cazaturii m-am ales cu mana dreapta rupta si incepand cu data de 6Ianuarie am ghips, motiv pentru care cei de la somaj mi-au spus ca sunt inapta de munca si ma baga in concediu medical. Am mers cu concediile medicale la somaj, mi-au suspendat somajul, am intrat in concediu medical. Eu in toata perioada din Decembrie pana in prezent mi-am cautat un alt job, am mers la interviuri, fiind piatza locurilor de munca foarte precara in acest moment nu mi-am permis sa stau cu mainile in san; ieri, in urma unui interviu pe un post exact pe ce am experienta in munca 9 ani (toata vechimea in munca) mi-a spus in cateva minute ca ma angajeaza, de cand pot sa incep, cat mai repede. Stiam ca exista in lege ca daca iti gasesti tu loc de munca in perioada cat esti somer iar contractul este pe perioada determinata de cel putin 12luni sau pe perioada nedeterminata primesti de la somaj pe restul perioadei ramase 30% din valoarea somajului; eu as dori acest lucru, firma la care voi lucra imi face contract pe perioada nedeterminata ; ce va intreb eu este urmatorul aspect : eu trebuie sa-mi fac cerere sa reintru in somaj dupa ce se termina concediul medical, apoi, la cat timp (zile) pot sa ma angajez ? adica trebuie sa stau o perioada in somaj ca apoi sa beneficiez de cei 30% ? Va multumesc tare mult !
1. Certificatul medical il duceti la AJOFM care il calculeaza si il plateste.
2. Perioada de medical prelungeste perioada de somaj cu numarul de zile de medical.
3. Imediat dupa ce va expira medicalul mergeti si incheiati CIM cu noul angajator.
4. AJOFM o sa va dea repartitie la noul angajator iar dvs. cereti sa completati cererea tip pentru a primi cei 30%.
5. Conditia, pentru a primi cei 30%, este sa nu fi lucrat la acel angajator in ultimii 2 ani.
Angajare
blareanabel
Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)