avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... este posibil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

este posibil?

pentru ca de fiecare data cand am avut probleme de pe acest forum am primit raspunsurile indraznesc iar sa va intreb ceva care ma priveste personal de data aceasta.problema mea a aparut cand am fost zilele trecute sa mi se semneze carnetul de somer unde acolo o doamna draguta imi spune asa :"" pentru ca ati terminat scoala in confectii si aveti calificare ar fi bine sa mergeti la postul acesta :-confectioner imbracaminte'''',la care eu am intrebat daca poate sa-mi taie din gradele pe care le-am castigat in timp(specific acum am lucrat 14 ani in confectii,dar am lucrat confectioner,am avansat in grad controlor calitate dar in somaj am plecat cu vechime de cel putin 4 ani de ajutor maistru)intrebarea mea este daca eu ultima calificare o am ajutor maistru in confectii cei de la AJOFM pot sa ma'' decada ''sa zic asa din drepturi??(doamna aceea mi-a semnat dar mi-a spus ca data urmatoare nu scap)am muncit 14 ani am avansat si acum sa o iau de la zero???este posibil???
Cel mai recent răspuns: agentul oo7 , utilizator 21:09, 8 Iulie 2010
1. Acum eu stau si ma gandesc asa: daca nu se va ivi musai un post de ajutor de maistru ce veti face dupa ce se termina somajul?
2. Sfatul meu este sa luati acest post, sa demonstrati angajatorului ce competente aveti si veti fi promovat?
3. In criza de locuri de munca de azi, nu va inteleg atitudinea! Nu e nici o rusine sa castigi un ban cinstit. Mai ales ca meseria dvs. pentru care aveti calificare si o cunoasteti foarte bine este cea de confectioner. Functia de ajutor de maistru nu se datoreaza decat faptului ca ati dovedit ca sunteti un meserias priceput.
4. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 44. - Incetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
d) la data refuzului nejustificat de a se încadra conform pregătirii sau nivelului studiilor într-un loc de muncă situat la o distanţă de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu;
...
5. Asa ca fiti atent: data viitoare s-ar putea sa va inceteze plata indemnizatiei de somaj.
problema in confectii esta alta aici este de lucru vara si putin din toaman dupa aceea se dau concedii fara plata
nu am refuzat locul de munca am intrebat daca ma pot decade din drepturi ,doamna s-a iritat si mi-a semnat
stiu sigur ca post de ajutor de maistru nu va fi la fortele de munca niciodata ,fiecare firma are politica ei ,dar atitudinea doamnei de superioritate m-a intrigat cel mai mult ,putea sa-mi vorbeasca mai frumos ,din aceasta cauza am intrebat pe forum si va multumesc mult de raspuns ,bineinteles ca o sa accept daca ma trimite pentru ca am doi copii de crescut ,dar totusi este posibil??asa ceva??
nu-mi este frica de munca muncesc de la 18 ani am dat cu matura ,am spalat geamuri la firme ,pana am gasit de lucru in confectii,ironii am primit in fata de la multa lume la vremea aceea .
va multumesc mult de raspuns o seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitie de la ajofm manuelamihaela manuelamihaela Buna ziua!Sunt in somaj si de la ajofm mi s-a dat o repartizare pe domeniu confectii unde nu mai lucrez de multi ani.Intre timp m-am recalificat in alte 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap si somaj ledy ledy Am 25 de ani si am certificat de incadrare in grad de handicap, gradul de handicap fiind accentuat , primesc lunar o suma de 234 lei.Anul acesta am terminat ... (vezi toată discuția)
Somaj mariana b mariana b Buna, as avea o intrebare in17.04.2008 am intrat in somaj in acest timp am urmat un curs de confectioner textil timp de 3 luni pe data de 22 septembrie ma-m ... (vezi toată discuția)