avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Buna, as avea o intrebare in17.04.2008 am intrat in somaj in acest timp am urmat un curs de confectioner textil timp de 3 luni pe data de 22 septembrie ma-m angajat la ofabrica de prelate pe o perioada de 3 luni (contractul a fost pe durata determinata)in acest timp somajul mi sa taiat ,pe data de 5 ianuarie am fost anuntata ca nu se mai prelungeste contractul de munca .In 22 ianuarie am mers la somaj sa imi depun actele crezind ca am dreptul la somaj dar doamna de acolo mi-a spus ca nu mai am dreptul decit o luna ca se continua somajul intrerupt inainte de angajare.Ce vreau sa va intreb de ce nu am dreptul la somaj avind 12 luni in ultimi doi ani ?Cu ce ma afecteaza ca am fost in somaj innainte de a ma angaja?VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: mariana b , utilizator 17:16, 5 Februarie 2009
Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni.
Repunerea in plata, dupa suspendare se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
In situatia dvs, perioada de suspendare nu face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj.

buna ziua ,intrebarea mea este dece nu pot sa renoiesc dosarul de somaj ?avind lucrat 12 luni in ultimi 2 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compesatoriu ContSters156550 ContSters156550 m-am angajat pe 27 aprilie din somaj pe o perioada de 3 luni,deci imi expira contractul pe 27 iulie,si se spune ca nu mai prelungeste contractul,am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj peugen68 peugen68 Buna ziua, am o mare problema. Fiind in somaj de mai putin o luna mi-am gasit un loc de munca. Culmea am si fost angajat in cateva minute si trimis la munca. ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)