Buna, as avea o intrebare in17.04.2008 am intrat in somaj in acest timp am urmat un curs de confectioner textil timp de 3 luni pe data de 22 septembrie ma-m angajat la ofabrica de prelate pe o perioada de 3 luni (contractul a fost pe durata determinata)in acest timp somajul mi sa taiat ,pe data de 5 ianuarie am fost anuntata ca nu se mai prelungeste contractul de munca .In 22 ianuarie am mers la somaj sa imi depun actele crezind ca am dreptul la somaj dar doamna de acolo mi-a spus ca nu mai am dreptul decit o luna ca se continua somajul intrerupt inainte de angajare.Ce vreau sa va intreb de ce nu am dreptul la somaj avind 12 luni in ultimi doi ani ?Cu ce ma afecteaza ca am fost in somaj innainte de a ma angaja?VA MULTUMESC.
Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni.
Repunerea in plata, dupa suspendare se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
In situatia dvs, perioada de suspendare nu face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj.
Ajutor somaj
peugen68
Buna ziua, am o mare problema. Fiind in somaj de mai putin o luna mi-am gasit un loc de munca. Culmea am si fost angajat in cateva minute si trimis la munca. ... (vezi toată discuția)