avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... salariu compesatoriu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

salariu compesatoriu

m-am angajat pe 27 aprilie din somaj pe o perioada de 3 luni,deci imi expira contractul pe 27 iulie,si se spune ca nu mai prelungeste contractul,am dreptul la salariu compesatoriu,am vreun beneficiu din partea fortei de munca
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:59, 4 Iulie 2010
GROZOIU GABRIELA a scris:

m-am angajat pe 27 aprilie din somaj pe o perioada de 3 luni,deci imi expira contractul pe 27 iulie,si se spune ca nu mai prelungeste contractul,am dreptul la salariu compesatoriu,am vreun beneficiu din partea fortei de munca


Persoanele carora c.i.m. inceteaza in temeiul art.56 lit.j C.mun. beneficiaza de indemnizatia de somaj, insa aceasta conditie trebuie cumulatat si cu indeplinirea conditiei de stagiu de cotizare (minim 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii).
m-am angajat pe 27 aprilie din somaj pe o perioada de 3 luni

Pe aceasta perioada vi s-a suspendat indemnizatia de somaj care va fi reluata la data cand inceteaza contractul de munca incheiat pe perioada determinata. Veti depune cerere la agentie in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului.

Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;

(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj saftmiki saftmiki Am un salariat care a fost in cresterea copilui 2 ani, a venit a stat 2 saptamani si a plecat in somaj.A stat o luna in somaj si apoi a venit si la-m reangajat ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
Daca ma angajez pe perioada determinata pot sa reiau somajul? gyi gyi ieu si sotul meu am lucrat la aceias firma am fost angajati pe perioada de 3luni si nu sa mai prelungitcontractul la nici unul noi am avut dreptul la somaj din ... (vezi toată discuția)