ieu si sotul meu am lucrat la aceias firma am fost angajati pe perioada de 3luni si nu sa mai prelungitcontractul la nici unul noi am avut dreptul la somaj din decembrie luam somajul dar acea firma vrea sa mergem iarasi din februarie nu stim ce sa facem pentru ca ne este frica ca ne vor angaja iarasi pe 3luni..as vrea sa stim daca vom merge inapoi la servici din somaj si dupa 3 luni nu mai prelungeste cim.mai avem dreptul la somaj?multumesc!
In cazul in care va angajati pe durata determinata indemnizatia de somaj nu inceteaza, ci se suspenda. La expirarea contractului de munca veti beneficia de somaj in continuare.
La incetarea c.i.m. incheiat pe durata determinata , se va putea relua in plata indemnizatia de somaj primita ininate de angajare ... in acest sens, Legea nr.76/2002 prevede :
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
.....
c) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni;
......
(3) Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.
.....
Angajare si somaj
standan54
M-am angajat la o firma din postura de somer cu contract pe perioada determinata(1 an);din perioada de somaj de un an mai am 6 luni neefectuate.Problema este ... (vezi toată discuția)