avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca ma angajez pe perioada determinata pot sa reiau ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca ma angajez pe perioada determinata pot sa reiau somajul?

ieu si sotul meu am lucrat la aceias firma am fost angajati pe perioada de 3luni si nu sa mai prelungitcontractul la nici unul noi am avut dreptul la somaj din decembrie luam somajul dar acea firma vrea sa mergem iarasi din februarie nu stim ce sa facem pentru ca ne este frica ca ne vor angaja iarasi pe 3luni..as vrea sa stim daca vom merge inapoi la servici din somaj si dupa 3 luni nu mai prelungeste cim.mai avem dreptul la somaj?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:55, 9 Ianuarie 2012
In cazul in care va angajati pe durata determinata indemnizatia de somaj nu inceteaza, ci se suspenda. La expirarea contractului de munca veti beneficia de somaj in continuare.
deci putem continua somajul de unde a ramas ca ne este foarte frica sa nu raminem si fara servici si fara somaj
La incetarea c.i.m. incheiat pe durata determinata , se va putea relua in plata indemnizatia de somaj primita ininate de angajare ... in acest sens, Legea nr.76/2002 prevede :

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
.....
c) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni;
......

(3) Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
Angajare pe durata platii indemnizatiei de somaj florinmarginean florinmarginean Buna as avea o antrebare, an monentul acesta beneficiez de idemnizatia de somaj am gasit un loc de munca dar patronul vrea sa ami faca contract de sezonier ... (vezi toată discuția)
Angajare si somaj standan54 standan54 M-am angajat la o firma din postura de somer cu contract pe perioada determinata(1 an);din perioada de somaj de un an mai am 6 luni neefectuate.Problema este ... (vezi toată discuția)