Buna as avea o antrebare, an monentul acesta beneficiez de idemnizatia de somaj am gasit un loc de munca dar patronul vrea sa ami faca contract de sezonier doar pe 4 ore tinp de 7 luni un sunt prea sigur ca e serios. Mie sa nu raman fara somaj si fara lucru.Antrebarea e daca nu mai are de lucru dupa o perioda de 4 sau 5 luni as mai putea sa ami reau somajul? ce as putea sa fac ? ieu as mai beneficia de somaj pana pe data de 08 09 2013. Va Multumesc.
In acest conditii , plata indemnziatiei pentru somja se va suspenda intrucat durata c.im. este mai mica de 12 luni ...
Din Legea 76/2002:
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni;
....
(3) Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.
Asadar, pe durata c.i.m. cu durata determinata de cel mult 12 luni , plata indemnizatiei se va suspenda, urmand a se relua la incetarea c.i.m.
Ajutor somaj
peugen68
Buna ziua, am o mare problema. Fiind in somaj de mai putin o luna mi-am gasit un loc de munca. Culmea am si fost angajat in cateva minute si trimis la munca. ... (vezi toată discuția)