avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare pe durata platii indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare pe durata platii indemnizatiei de somaj

Buna as avea o antrebare, an monentul acesta beneficiez de idemnizatia de somaj am gasit un loc de munca dar patronul vrea sa ami faca contract de sezonier doar pe 4 ore tinp de 7 luni un sunt prea sigur ca e serios. Mie sa nu raman fara somaj si fara lucru.Antrebarea e daca nu mai are de lucru dupa o perioda de 4 sau 5 luni as mai putea sa ami reau somajul? ce as putea sa fac ? ieu as mai beneficia de somaj pana pe data de 08 09 2013. Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 25 Martie 2013
In acest conditii , plata indemnziatiei pentru somja se va suspenda intrucat durata c.im. este mai mica de 12 luni ...

Din Legea 76/2002:

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni;
....

(3) Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.

Asadar, pe durata c.i.m. cu durata determinata de cel mult 12 luni , plata indemnizatiei se va suspenda, urmand a se relua la incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata monrocka monrocka Buna seara! Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj peugen68 peugen68 Buna ziua, am o mare problema. Fiind in somaj de mai putin o luna mi-am gasit un loc de munca. Culmea am si fost angajat in cateva minute si trimis la munca. ... (vezi toată discuția)
Somer actual in curind angajat lonewollf lonewollf Buna ! Se da urmatoarea situatie.Sunt proaspat somer (dupa 18 de ani de munca ) in urma disponibilizarilor colective de la Mechel Campia-Turzii.Mi-am gasit ... (vezi toată discuția)