avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata

Buna seara!
Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie de mine inca o saptamana si doreste sa imi faca o prelungire pentru perioada aceasta. Am dreptul de a beneficia de indemnizatie de somaj, daca mi se face o prelungire, tot pe perioada determinata?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:11, 18 Septembrie 2015
Care este durata initiala a c.i.m. si care este perioada pentru care s-a prelungit durata c.i.m.?
1. Cand ati incheiat un contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata de pana in 12 luni vi s-a suspendat plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

2. Chiar daca se prelungeste durata CIM veti beneficia de reluarea in plata a indemnziatiei de somaj cu conditia ca durata CIM sa nu depaseasca 12 luni (cu toate prelungirile).
monrocka a scris:

... Am dreptul de a beneficia de indemnizatie de somaj, daca mi se face o prelungire, tot pe perioada determinata?
Va multumesc pentru raspunsuri!


Daca durata totala (durata initiala + prelungirea) a c.i.m. depaseste 12 luni, atunci plata indemnizatiei de somaj va inceta.

Daca durata totala (durata initiala + prelungirea) a c.i.m. nu depaseste 12 luni, atunci plata indemnizatiei de somaj este suspendata.

Legea nr.76/2002
art. 44 Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată mai mare de 12 luni;
....

art.45
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
.....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare somaj contract de munca perioada nedeterminata komocsipal komocsipal Buna ziua, Din ianuarie 2015 am fost in somaj pana in 27.08.2015 iar iar din data de 28.08.2015 sunt angajat la o firma pe perioada determinata pana in data ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
La incetarea cim voi primi din nou indemnizatie de somaj? leand leand Buna ziua -dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se ... (vezi toată discuția)