Buna ziua,
Din ianuarie 2015 am fost in somaj pana in 27.08.2015 iar iar din data de 28.08.2015 sunt angajat la o firma pe perioada determinata pana in data de 11.09.2015. Somajul imi este suspendat iar din data de 12.09.2015 vor sa-mi faca inca un contract pe perioada determinata pe perioda de 6 luni. Somajul ramane suspendat? Daca da, mai trebuie sa depun la AJOFM o copie si de pe acest contract?
Daca ati incheiat c.i.m. pe durata nedeterminata, plata indemnizatiei de somaj a incetat, nu s-a suspendat.
Legea nr.76/2002
art.44 Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată mai mare de 12 luni;
.....
1. - In titlu spuneti ca ati incheiat contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata iar in textul mesajului spuneti ca este vorba de CIM pe perioada determinata.
- Care este adevarul?
2. - Daca este vorba de CIM pe perioada determinata atunci dupa incetarea acestuia reluati plata indemnizatiei de somaj de acolo de unde a ramas cand ati incheiat CIM.
- Atentie ca toate prelungirile de CIM sa nu depaseasca 12 luni pentru ca apoi inceteaza plata indemnziatiei de somaj.
- Dupa fiecare prelungire de CIM (sau un nou CIM pe perioada determinata) trebuie sa mergeti cu o copie la AJOFM.
Somaj
GabrielaF
Buna ziua.Ma aflu in somaj pana in iunie 2014,dar mi s-a facut o oferta de munca si intentionez sa ma angajez,intrebarile mele sunt:
-trebuie sa depun ceva ... (vezi toată discuția)