avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare somaj contract de munca perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare somaj contract de munca perioada nedeterminata

Buna ziua,
Din ianuarie 2015 am fost in somaj pana in 27.08.2015 iar iar din data de 28.08.2015 sunt angajat la o firma pe perioada determinata pana in data de 11.09.2015. Somajul imi este suspendat iar din data de 12.09.2015 vor sa-mi faca inca un contract pe perioada determinata pe perioda de 6 luni. Somajul ramane suspendat? Daca da, mai trebuie sa depun la AJOFM o copie si de pe acest contract?

Cu multumiri,
Komocsi Pal
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:06, 13 Septembrie 2015
Daca ati incheiat c.i.m. pe durata nedeterminata, plata indemnizatiei de somaj a incetat, nu s-a suspendat.

Legea nr.76/2002
art.44 Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată mai mare de 12 luni;
.....
1. - In titlu spuneti ca ati incheiat contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata iar in textul mesajului spuneti ca este vorba de CIM pe perioada determinata.
- Care este adevarul?

2. - Daca este vorba de CIM pe perioada determinata atunci dupa incetarea acestuia reluati plata indemnizatiei de somaj de acolo de unde a ramas cand ati incheiat CIM.
- Atentie ca toate prelungirile de CIM sa nu depaseasca 12 luni pentru ca apoi inceteaza plata indemnziatiei de somaj.
- Dupa fiecare prelungire de CIM (sau un nou CIM pe perioada determinata) trebuie sa mergeti cu o copie la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata monrocka monrocka Buna seara! Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie ... (vezi toată discuția)
Somaj GabrielaF GabrielaF Buna ziua.Ma aflu in somaj pana in iunie 2014,dar mi s-a facut o oferta de munca si intentionez sa ma angajez,intrebarile mele sunt: -trebuie sa depun ceva ... (vezi toată discuția)
La incetarea cim voi primi din nou indemnizatie de somaj? leand leand Buna ziua -dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se ... (vezi toată discuția)