avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de somaj

Am un salariat care a fost in cresterea copilui 2 ani, a venit a stat 2 saptamani si a plecat in somaj.A stat o luna in somaj si apoi a venit si la-m reangajat din data de 03.05.2010 pe o perioada determinata de 6 luni, pana pe data de 03.11.2010.Dupa ce se termina perioada poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 10:24, 24 August 2010
Da, poate beneficia:
Legea 76/2002 - ART. 45
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni

(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. c) se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
(adica de la data de 03.11.2010 cand ii inceteaza CIm cf art 56 lit (j)/C muncii)
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
Bruta, utilizator
Conform art.45 din Legea somajului:
(1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
........
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;
........

Dupa expirarea termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinataina va relua soamjul de unde a ramas.

Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. c) se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntrerupere somaj monel35 monel35 Sunt in somaj de 2 luni.Am gasit loc de munca pe perioada determinata de 3 luni cu 4 ore/zi . Dupa aceasta perioda de 3 luni lucrate mai pot beneficia de somaj ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie somaj mihueu mihueu Daca sunt in somaj si nu declar in 3 zile ca am semnat un contract de munca, ce se intampla ? Am semnat un contract de munca pt 2 luni, daca in astea 2 luni ... (vezi toată discuția)
Perioada maxima pentru solicitare somaj dupa incetare cim mytzusky mytzusky Buna ziua, Persoana in cauza are contract pe perioada determinata pana in data de 10 septembrie. Tot cam in acceasi perioada va participa la interviuri ... (vezi toată discuția)