avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie somaj

Daca sunt in somaj si nu declar in 3 zile ca am semnat un contract de munca, ce se intampla ? Am semnat un contract de munca pt 2 luni, daca in astea 2 luni vreau sa revin in somaj, se mai poate ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 9 Octombrie 2014
Nu! Din momentul in care ati semnat un contract fie si pe perioada determinata somajul se suspenda.
Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

Art. 45
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
.....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
....

(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)–i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.


Asadar, daca ati incheiat un c.i.m.pe durata determinata de celmult 12 luni plata indemnizatiei de somaj se suspenda ,iar la incetarea c.i.m. se va relua plata indemnizatiei de la data depunerii cererii, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare (data incetarii c.i.m.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ALINACARSTEA ALINACARSTEA BUNA ZIUA. AM FOST IN CCC PANA LA 2 ANI, APOI IN PREAVIZ, IN PREZENT SUNT IN SOMAJ. MI-AM GASIT UN LOC DE MUNCA, DAR CM SE FACE DOAR PE PERIOADA DETERMINATA ( ... (vezi toată discuția)
Incetare c.i.m. conform art 31 al 3 antoniodan antoniodan Bună ziua! Fiind în șomaj de aproape 2 luni, m-am angajat la o firmă cu c.i.m pe perioada determinată de 6 luni. După o lună am am fost la resurse ... (vezi toată discuția)
Revenire din somaj econo econo Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)