BUNA ZIUA. AM FOST IN CCC PANA LA 2 ANI, APOI IN PREAVIZ, IN PREZENT SUNT IN SOMAJ. MI-AM GASIT UN LOC DE MUNCA, DAR CM SE FACE DOAR PE PERIOADA DETERMINATA ( PE O LUNA).
DACA PESTE O LUNA NU IMI MAI REINOIESTE CONTRACTUL DE MUNCA MAI AM DREPTUL LA SOMAJ?
Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca :
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
...
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
...
Asadar, in situatia in care c.i.m. este incheiat pe durata determinata de o luna, plata indemnizatiei de somaj se va suspenda si se va relua dupa incetarea acestuia, in cazul in care nu se va prelungi durata.
Dupa incheierea c.i.m., mergeti la AJOPFM pentru a vi se suspenda plata indemnizatiei.
Lndemnizatie somaj
mihueu
Daca sunt in somaj si nu declar in 3 zile ca am semnat un contract de munca, ce se intampla ? Am semnat un contract de munca pt 2 luni, daca in astea 2 luni ... (vezi toată discuția)