avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetare C.I.M. conform art 31 al 3
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetare C.I.M. conform art 31 al 3

Bună ziua!
Fiind în șomaj de aproape 2 luni, m-am angajat la o firmă cu c.i.m pe perioada determinată de 6 luni. După o lună am am fost la resurse umane unde am dorit încetarea c.i.m. Am primit o notificare prin care mi se aduce la cunoștință că c.i.m. intre mine și firma respectivă se încheie de drept conform art 31, al 3. Am primit și acasă, prin poștă, încheierea c.i.m. tot cu art.31, al3. Nici unde nu este menționat că c.i.m. s-a încheiat din inițiativa mea.
În aceste condiții mai pot relua șomajul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 7 Aprilie 2017
Intrucat ati incheiat un c.,i.m. pe durata determinata mai mica de12 luni, plata indemnizatiei de somaj s-a suspendat.

Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...

(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
Să înțeleg că dacă au trecut mai mult de 30 zile calendaristice de la angajare până s-a încheiat c.i.m. conform art.31, al.3 nu mai pot relua șomajul?
Asa reiese din textul de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie somaj mihueu mihueu Daca sunt in somaj si nu declar in 3 zile ca am semnat un contract de munca, ce se intampla ? Am semnat un contract de munca pt 2 luni, daca in astea 2 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj ALINACARSTEA ALINACARSTEA BUNA ZIUA. AM FOST IN CCC PANA LA 2 ANI, APOI IN PREAVIZ, IN PREZENT SUNT IN SOMAJ. MI-AM GASIT UN LOC DE MUNCA, DAR CM SE FACE DOAR PE PERIOADA DETERMINATA ( ... (vezi toată discuția)
Revenire din somaj econo econo Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)