avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lntrerupere somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lntrerupere somaj

Sunt in somaj de 2 luni.Am gasit loc de munca pe perioada determinata de 3 luni cu 4 ore/zi . Dupa aceasta perioda de 3 luni lucrate mai pot beneficia de somaj in continuare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 6 Octombrie 2014
Conform Legii nr.76/2002:
Art. 45
(1)Suspendarea platii
indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
...
c)la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
....
(2)Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. a), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 60 de zile calendaristice de la data suspendarii.
(3)Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.

Prin urmare, la incetarea c.i.m. veti beneficia de somaj in conditiile mentionate de alin.3 de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj saftmiki saftmiki Am un salariat care a fost in cresterea copilui 2 ani, a venit a stat 2 saptamani si a plecat in somaj.A stat o luna in somaj si apoi a venit si la-m reangajat ... (vezi toată discuția)
Perioada maxima pentru solicitare somaj dupa incetare cim mytzusky mytzusky Buna ziua, Persoana in cauza are contract pe perioada determinata pana in data de 10 septembrie. Tot cam in acceasi perioada va participa la interviuri ... (vezi toată discuția)
Job nelly39 nelly39 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, momentan sunt in somaj de 1 luna, daca imi gasesc un job, pe perioada de 1-3 luni, cum procedez, dupa ce se ... (vezi toată discuția)