Am 25 de ani si am certificat de incadrare in grad de handicap, gradul de handicap fiind accentuat , primesc lunar o suma de 234 lei.Anul acesta am terminat studiile si mi-am depus dosarul la somaj. As dorii sa aflu daca am voie sa primesc si pensie de handicap si somaj, in acelasa timp.Va multumesc.
1. Dvs. doriti sa va arat unde scrie ceva ce nu scrie in nici un act normativ.
2. Si daca nu scrie, adica nu este interzis, nici noi nu avem voie sa inventam.
3. Indemnizatia de handicap se plateste pentru handicap, este o protectie sociala, indiferent de alte venituri.
4. Daca Agentia de Somaj v-a spus altfel cereti sa va arate baza legala.
Cei de la somaj nu mi-au spus nimic, mi-au cerut o adeverinta de la finante cum ca nu am avut venituri. De la finante am primit adeverinta ca nu am avut venituri. Dar dupa aceea am fost la un control la neurologie, doctora stiind ca am certificat de incadrare in grad de handicap a ramas mirata ca am putut sa-mi depun dosarul la somaj. Mi-a spus ca doctora de familie nu avea voie sa-mi scrie pe adeverinta ,,apt de munca,,. A zis ca cei cu grad de handicap au alte facilitati dar ca nu pot sa-mi depun dosarul la somaj. Va multumesc.
1. Orice persoana cu handicap este apta de munca pentru un post care corespunde pregatirii sale profesionale si gradului sau de handicap iar AJOFM va tine cont de acestea in cazul in care se va ivi un post pentru dvs.
2. AJOFM stie mai bine decat medicul, daca v-a primit dosarul pentru indemnizatie de somaj.
Drept la somaj?
cactusul
O persoana este in concediul de cresterea copilului. In luna octombrie trebuia sa se prezinte la serviciu dupa cei doi ani de concediu dar este insarcinata cu ... (vezi toată discuția)