avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoana cu handicap grad 2
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoana cu handicap grad 2

Sunt angajata in cadrul unei firme si in urma cu cateva luni am suferit o operatie in urma careia am ramas cu un handicap de gradul II.In continuare figurez cu carte de munca la acea firma,dar eu nu mai pot lucra de cand m-am operat.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac acum cand am obtinut certificatul de handicap,cu privire la locul meu de munca.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 10:48, 10 Ianuarie 2010
N-am mai intalnit situatii ca a dvs., insa, din "teorie", consider ca solutiile sunt urmatoarele:
- pensioarea dvs. pe caz de boala (vedeti si www.avocatnet.ro/content/for... )
sau
- desfacerea actualului contract de munca pentru inaptitudine medicala (in urma unei expertize care va constata ca nu sunteti apta medical pentru postul in care sunteti incadrata, fiind insa apta teoretic pentru alte functii/meserii).
Multa sanatate!
Dar spuneti-mi,va rog,somajul ar fi o solutie?
Ma poate baga in somaj?
Va multumesc.
Persoanele cu handicap grad 1 si 2 nu au drept de munca, ci doar cele cu handicap grad 3 si doar jumatate de norma.
Dvs veti fi pensionata pe caz de boala.
lucipici a scris:

Dar spuneti-mi,va rog,somajul ar fi o solutie?
Ma poate baga in somaj?
Va multumesc.

ca sa vi se poate primi dosarul la ajofm trebuie sa prezentati si adeverinta de la medicul de familie " apt ptr. munca " , in cazul dv. ...
imi puteti spune,va rog ce inseamna ajofm?

Alte discuții în legătură

Pot sa platesc la casa de asigurari pentru sanatate daca: ysmine ysmine Am o intrebare... in urma expertizei medicale mi s-a dat o decizie de pensionare cu gradul 2 de invaliditate care mi-a fost respinsa de Casa de Pensii deoarece ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj? cactusul cactusul O persoana este in concediul de cresterea copilului. In luna octombrie trebuia sa se prezinte la serviciu dupa cei doi ani de concediu dar este insarcinata cu ... (vezi toată discuția)
Pensia cu handicap de gradul 2 floreavali floreavali O persoană tânără, care este pensionată pe caz de boală (gr.II), este în stare şi doreşte din tot sufletul să se angajeze la un privat, ce trebuie ... (vezi toată discuția)