Buna ziua, din nou! Multumesc pt ajutor.
Sigur ca aveti dreptate, ca ne tot lovim de lipsa cunostintelor ce tin de Proc Civila, insa este interesant. Repet, pe profi ii intereseaza fondul, dar, sigur ca cine se informeaza in prealabil cu privire la procedura, are de castigat...sa spunem asa.
As vrea sa va intreb, daca ii admit toate capetele de cerere petentului, logic ar fi ca paratul sa plateasca taxa de timbru si cheltuielile de judecata, nu?
Nu inteleg prea bine...la inceputul procesului, cf art 20 din lege, e obligatia reclamantului sa plateasca taxa, iar apoi vine instanta si decide pe cine obliga la plata taxei, sau cum??
In practica, pe ce se intemeiaza obligarea uneia dintre parti la plata cheltielilor?
Multumesc
inteleg ca vreti sa ma ajutati! nu ma faceti sa fiu si mai confuza. nu am citit cpc din moment ce abia in anul 4 fac aceasta materie, insa m am uitat peste 720 pentru ca in intampinare avo paratului a amintit de procedura concilierii.
spuneti-mi, va rog, ce nu are logica sau ce e gresit? ce ar trebui sa fac? si, da, v-am citat din intampinarea colegului meu. multumesc
Vreau sa punctez foarte clar: suntem studenti cu totii, si avocatii. e un concurs, un proces simulat. suntem la inceput, de aceea, stangacia asta in exprimare...
din cate imi explicati, reclamantul nu a cazut in pretentii, pentru ca asta e primul termen.
Multumesc pt intelegere. E vorba de o speta in care adm unui SRL a fost revocat, insa conditiile imperative ale legii nu au fost respectate. Deci, admit nulitatea. Reclamantul a cerut anularea H AGA si plata de daune interese.
M-am descurcat cu primul capat de cerere, insa, in ceea ce priveste daunele, in intampinare " Inceea ce prives daunele interese, având in vedere faptul ca nu au fost invocata o culpa a administratorului la data revocării sale din func?ie, pana la eventuala descoperire a unor prejudicii materiale de care s-ar face vinovat suntem de acord cu acordarea daunelor solicitate.
In cazul in care reclamantul va fi obligat la plata taxei timbru pentru daunele interese având in vedere recunoa?terea lor la primul termen de judecata, consideram ca suntem scuti?i de plata acestora, acestea putând fi cerute si pe calea concilierii, situa?ie in care nu ar fi fost nevoie de taxe de timbru." asa mi-a trimis avocatul paratului.
Am citit art 720 CPP si eu asta am inteles, ca esti scutit de plata taxei de timbru.
Nu stiu ce inseamna "a cadea in pretentii"...
Multumesc mult pentru rabdare
e vorba de un concurs... si cu toate ca judecam numai fondul spetei, dr comercial adica, eu sunt pusa sa decid si cine plateste taxa de timbru, evident.
Buna ziua! sunt studenta, si am o speta de dr comercial insa, evident, nu poate exista fara Proc Civila pe care n-am studiat-o inca. astfel, va rog sa ma ajutati.
Concis, avocatul paratei a admis plata daunelor insa, daca instanta obliga reclamantul la plata taxei de timbru, pararii inteleg ca sunt scutiti de plata daunelor.
Punctez ca reclamantul nu s-a prevalat de procedura concilierii care il scutea de plata taxei de timbru. Asta a invocat paratul. Eu sunt judecator in speta asta... ce fac? multumesc si daca se poate, as dori argumente clare pentru a le intelege si a le putea uzita in speta.
Multumesc. Insa, imi puteti da unele argumente de ce, eu ca instanta, sa admit? sunt studenta si judecator intr-un concurs de dr comercial... multumesc
Buna ziua! un administrator al unui SRL are drept de opozitie cu privire la anularea hotararii AGA a revocarii sale pe motiv de nulitate relativa?
Pe langa actiunea in anulare, s a prevalat si de actiunea in daune. Astfel, cum dr de opozitie este asimilat unei actiuni in raspundere, este administatorul in masura sa l invoce??
Multumesc mult!