avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administratorul are drept de opozitie?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administratorul are drept de opozitie?

Buna ziua! un administrator al unui SRL are drept de opozitie cu privire la anularea hotararii AGA a revocarii sale pe motiv de nulitate relativa?
Pe langa actiunea in anulare, s a prevalat si de actiunea in daune. Astfel, cum dr de opozitie este asimilat unei actiuni in raspundere, este administatorul in masura sa l invoce??
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:48, 19 Aprilie 2012
Administratorul poate formula cerere de opozitie impotriva rezolutiei Regsitrului Comertului de admitere a celor stipulate in hotararea A.G.A. - art. 6 alin. 6 din OUG nr. 116 / 2009.
In privinta motivelor si a admiterii cererii de opozitie ramane la latitudinea instantei.
Multumesc. Insa, imi puteti da unele argumente de ce, eu ca instanta, sa admit? sunt studenta si judecator intr-un concurs de dr comercial... multumesc
Spre exemplu se poate invoca in cererea de opozitie ca unul dintre asociati nu a votat pentru revocarea administratorului, asa cum gresit s-a consemnat in hotararea AGA, iar dvs. ca judecator il citati ca martor pe asociatul respectiv si il audiati. In urma audiere constatati ca acesta a inteles gresit cand a votat pentru revocarea administratorului.
Sau nu a fost intrunita majoritatea adunarii generale a asociatilor pentru a se decide revocarea administratorului asa cum prevede actul constitutiv. Cereti actul constitutiv pentru a vedea cum s-a stabilit in privinta cvorumului adunarii generale, solicitati procesul verbal de sedinta si constatati ca nu a vor intrunit cvorumul adunarii generale necesar pentru revocarea administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare administrator srl chrispp chrispp Cum pot revoca asociatii care detin 100% din capital administratorul? Conform act constitutiv doar administratorul poate convoca AGA. Exista vreo solutie de ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator srl crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de revocarea unui administrator al unui SRL - ma intereseaza daca in cadrul Adunarii Generale convocata de asociati ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare aga - prematuritate cerere Monica H. Monica H. intrebare: Unul din asctionarii SC \"D\" a solicitat in instanta anularea hotararii AGA. Daca la data introducerii cererii in anulare, hotararea nu era ... (vezi toată discuția)