avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum se i-au deciziile intr-un S.R.L. cu doi ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum se i-au deciziile intr-un S.R.L. cu doi administratori

Va rog un raspuns urgent pt urmatoarea situatie:
Sunt administrator intr-un SRL in care sunt doi administratori cu drepturi depline aceasta situatie fiind stipulata in statutul Societatii, eu detinand 40% iar celalalt asociat 60% din participarea la capital.
In statut la capitolul profit-pierdere suntem 50%-50%.
Tinand cont de cele aratate mai sus in urma cu cateva zile am fost convocal de asociatul meu la A.G.A. extraordinara la un birou de avocatura iar pe ordinea de zise aflau 11 puncte care priveau numai retragerea mea din functia de administrator si tot ce implica aceasta calitate (retragerea dreptului de semnatura in banca, retragera dreptului de a lua decizii si de a reprezenta societatea in relatia cu terti etc).
Toate aceste demersuri fiind facute dupa ce asociatul meu a facut actiuni care aduc prejudicii societatii iar pe motivul ca detine 60% din participarea la capital sustine ca poate decide in totalitate asupra oricarei hotarari luate in interesul Societatii.
Va dau un exemplu: in urma cu aproximativ 30 de zile si-a insusit bani din contul Societatii fara stirea mea, bani care trebuiau sa revina ambilor asociati conform capitolului profit - pierdere din statut.

ASTEPT CU INTERES RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA.

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: velicu , utilizator 09:23, 21 August 2009
Ce scrie in actul constitutiv al societatii cu privire la conditiile de vot ce trebuie intrunite in AGA in privinta hotararilor ce au ca obiect modificarea actului constitutiv?
In statutul Societatii nu exista un capitol din care sa reiasa condiitiile de vot ce trebuie intrunite in AGA in privinta hotararilor ce au ca obiect modificarea actului constitutiv in schimb se stipuleaza ca hotararile AGA se iau cu majoritate de voturi.
AGA revoca unul din administratori prin votul unanim al asociatilor numai in cazul in care a comis abateri grave care conform prevederilor Legii Comerciale constituie infractiune
Daca s-a redactat o Hot. AGA este de recomandat atacarea acesteia in instanta.
Multumesc pt raspuns.

Ieri cand a avut loc AGA eu nu am fost deacord cu punctele stipulate pt ca nu erau in interesul societatii ci erau razbunari personale si nu am semnat Procesul Verbal.
As mai avea o intrebare, pt ca ridicat banii din contul Societatii fara acordul meu ce masuri as putea lua?
Ar fi trebuit sa cereti sa se consemneza opozitia dumneavoastra in p.-v. Oricum in situatia dumneavoastra se va ajunge la instanta.

Alte discuții în legătură

Societate civila profesionala Nkl Nkl Buna ziua, Suntem 2 asociati la o societate civila profesionala si as vrea sa stiu cum putem sa schimbam administratorul societatii si in acelasi timp daca ... (vezi toată discuția)
Convocare aga la srl cu asociat decedat (nu se cunosc datele tuturor mostenitorilor) cosnec cosnec Buna ziua, Am situatia: Un asociat - administrator (din 5) al unui SRL, doreste sa renunte la calitatea de administrator si sa iasa din firma. Dintre ... (vezi toată discuția)
Administratorul are drept de opozitie? RodicaBi RodicaBi Buna ziua! un administrator al unui SRL are drept de opozitie cu privire la anularea hotararii AGA a revocarii sale pe motiv de nulitate relativa? Pe langa ... (vezi toată discuția)