avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate marcelinopriporu

Activitate marcelinopriporu

Cum apreciati ca ar fi incadrata juridic fapta unui salariat al unei societati comerciale care mi-ar raspunde eronat intentionat (mincinos), la o petitie, raspuns in functie de care ar putea sa se stinga un litigiu pe care il am cu acea societate? Fac precizarea ca sunt parte intr-un raport juridic cu aceasta societate monopolista pe linia furnizarii de energie electrica (consumator casnic) si in mod abuziv si discretionar imi imputa o suma de 20.000 RON pentru consum fraudulos de energie, fara a se fi dovedit acest lucru, asa cum cere explicit legea in acest domeniu, banuind si presupunand ca daca au gasit sigiliile lipsa la contor si firida, implicit am furat si energie. Astept cu mult interes mai multe pareri si opinii pe marginea acestei probleme, chiar multumesc anticipat tuturor celor care se vor apleca si vor da importanta acestei probleme.
Am pus intrebarea de mai sus intrucat la domiciliul meu cu ocazia inlocuirii contorului electric, s-a constatat ca la acesta si firida nu mai erau sigiliile. Nu s-au gasit consumatori racordati in fata contorului si nici modificari in instalatie cu scopul de a se fura energie. Constatarea s-a facut in luna octombrie a.c., iar sigiliile lipsesc din luna noiembrie 2009 cand salariati ai aceleeasi societati de furnizare a energiei electrice au venit la solicitarea mea la domiciliul meu sa remedieze o defectiune de intrerupere a energiei. In luna respectiva au venit de fapt de doua ori pentru asemenea situatii si niciodata nu au intocmit vreun document din care sa rezulte ca nu au gasit sigilii si nici ca le-au aplicat. In urma acestei situatii societatea furnizoare de energie m-a invinuit de consum fraudulos de energie si mi-a inaintat doua facturi cu consumul recalculat pe un an in suma de peste 20.000 ron. Ce pot face in aceasta situatie ?