avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters231430

Activitate ContSters231430

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
mary120 a scris:

Ce parere aveti despre manualele cu subiectele rezolvate pentru admitere in barou?

Sunt foarte bune, si eu le am!
marciuc a scris:

voi practic de pe ce carti invatati?de ce nu faceti o lista oficiala cu cateva nume despre care stiti ca e bine sa invatati pt examen barou?se va examen din noile coduri ,dupa ce carti invatati materia noilor coduri?mersi

Iata ce e mai nou, sau cel putin de pe ce invat eu:
[ link extern ]
[ link extern ]
E foarte bun noul cod civil comentat de Terzea, iar manualele, sunt acele carti controversate, dar foarte bune!
Spor, sper c-am fost de folos de vreun fel!:dance3:

maxj a scris:

Multumesc pentru raspuns Andreea , cam la acelasi lucru ma gandeam si eu , dar mai vroiam o confirmare, cu aceste sinteze si cu ceva materiale in plus cred ca e ok , totusi sa inveti numai din tratate e cam mult si greau sa retii totul , chiar vorbeam cu cineva care a mai dat acest examen si zicea ca ar fi bine daca ai reusi sa tii minte macar sintezele astea , dar sa le stii bine.
Eu am luat de la cineva prin 2008 niste sinteze facute dupa subiectele posibile , am vazut ca se mai gasesc si pe scribd , dar eu le-am pus la toate 5 materii intr-un singur loc , acum bineinteles ca nu mai sunt actualizate cu ce sa mai schimbat dar totusi ajuta si poate este vreao cineva interesat sau nu are posibilitati materiale sa cumpere sintezele de la nomina lex sau alte materiale .

Linkul este acesta : [ link extern ]

Weekend placut cat a mai ramas din el si spor la invatat la toata lumea

ATENTIE!!!!! Sunt printre primele editii, iar cine le-a scanat sau cum le-o fi transferat nu le-a intregit cum trebuie, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca sunt pe legislatia veche de acum 5-6 ani, asadar nu sunt bune! Le-am avut si eu inainte sa le achizitionez de la editura direct! Nici nu se compara cu ce e in manualele de acum..., dar faceti cum vreti...! O saptamana cu spor va doresc si mare atentie la informatiile pe care le gasiti pe net, nu tot ce e gratis este si bun (din pacate)!
maxj a scris:

Buna ziua !

In primul rand vreau sa va salut pe toti cei care participa la acest subiect legat de admitere avocatura 2012 si sa va urez o munca cat mai usoara si o memorie cat mai buna in a invata toata materia pentru examenul care urmeaza in octombrie 2012. Sunt unul dintre persoanele care a dat examenul anul acesta dar din pacate am cazut la prima proba la mica distanta de pragul de 70 intrebari , intr-un fel acest lucru m-a descurajat pentru ca am muncit pentru acest examen , dar nu a fost destul se pare( din punctul meu de vedere testul grila chiar a fost usor l-asi asemana mai degraba cu un examen grila de facultate , si pina la urma nici a doua etapa nu a fost chiar asa de greu ) , oricum pe de alta parte am vazut ca daca inveti se poate si acest lucru ma facut sa mai vreau sa incerc si la anul , desi ma cam i-a durerea de cap cand ma gandesc cam ce avem de invatat. Ca sa nu va bat prea mult la cap vreau sa va spun ca eu cunosc multe persoane care au intrat invatand , fara pile , relatii , bani deci se poate , asa ca trageti tare , pina la urma daca iei acest examen si il iei si pe al doilea la definitivi nu mai ai treaba toata viata , si cunos persoane care muncesc in acest domeniu si la varsta de 70 ani .
Acum legat de materialele de invatat, vreau sa va intreb , si stiu ca sa mai discutat pe aceasta tema , ma bate un gand sa imi iau si eu manualele de la nomina lex dar inainte de asta vreau sa va intreb , exista vreo una din persoanele care a invatat din aceste manuale pentru examenul de anul acesta care a fost , si daca da , va ajutat cu adevarat sau nu prea a-ti facut mare lucru cu ele , acum nu zic ca nu ar fi bune tratatele dar totusi ati vazut si voi ca nu trebuie sa scrii romane la examen , ci doar esenta .

Tot ce pot spune este ca s-a format o nisa de oameni care au invatat din aceste manuale si care au luat, dar sunt si persoane care le-au luat si au picat, dar asta nu din cauza lor, ci pt ca nu au invatat suficient! Acum, daca avem si materiale in plus, cu atat mai bine!
Ideea e ca m-am informat si eu, la randu-mi, inainte sa cumpar aceste carti, si asta am facut-o apeland la doi avocati si la tata (care este consilier j.) si alte persoane...!
Din pacate nu mai sunt toate pe stoc, dar cei de la editura mi-au zis ca o sa ma sune atunci cand vor apare!
Asadar, spor sa avem, ca manualele sunt foarte bune!:D
Multumesc pentru primire! Nu vreau sa intru in contradictie, asa cum s-a intamplat pe celalalt forum (admitere barou 2011)!
Eu nu vorbeam de cantitate, ci de faptul ca toti acesti autori consacrati sunt prezenti in conspectarea sintezelor de care vorbim. Si da, si eu am maldare de carti si tratate langa mine, sunt constienta ca e nevoie de mult mai mult, dar, in prima faza si anume aceea de a intra in barou, consider ca sunt de mult ajutor. Facand o paranteza, verisoara mea mi le-a recomandat, ea si mai multi colegi din facultate, invatand din acestea anul trecut, fiind foarte multumiti de ele. Evident, nu au fost singurele din care a invatat, dar sunt de mare ajutor! De ce sa demontam ca nu sunt bune?!, cand, daca ne uitam pe piata de carte juridica dam la tot pasul de carti cu titluri impresionante (Noul cod civil, note, corelatii...etc) si se adeveresc a fi penibile, la preturi exagerat de mari!
Si inca odata, in putina mea experienta juridica, dar cu recomandari de la potentialul avocat care ma va lua sub aripa in cazul in care voi reusi, cred cu tarie ca sunt bune! Parerea mea, nu contrazic pe nimeni!
Va doresc o saptamana cu spor!
Misha80 a scris:

ramtibel a scris:

Aceste carti de sinteza, sunt asa cum reiese din denumire extrem de succinte, anul acesta una din spetele la procedura civila, fac referire la aceasta materie deoarece aici a fost cel mai greu, cuprindea o exceptie care se regaseste doar in tratatele de specialitate. Personal am achizitionat si eu una din aceste carti de sinteza si mai cunosc persoane care au invatat dupa ele, dar nu sunt suficiente. Examenul devine din ce in ce mai greu, iar pentru promovare este necesar un studiu mai aprofundat. Insist este doar o parere a unei persoane care a achizitionat aceste sinteze, dar le-am abandonat deoarece sunt prea succinte.

Sunt de aceeași părere. Au devenit din ce în ce mai restrictiv, ceea ce nu consider că este rău. Însă, îmi exprim speranța ca următorul examen să fie ceva mai ”coerent”. :coffee:

Buna tuturor! Sunt noua pe forum, dar un cititor consecvent al forumului! Va felicit pe toti pentru solidaritatea de care dati dovada in anumite puncte de vedere!
Cat despre cele de mai sus, asa cum fiecare si-a exprimat opinia proprie despre discutia ce se desfasoara, tin si eu sa mi-o expun pe a mea, fara insa a mi-o lua in deradere: cartea de sinteze la procesual civil mi se pare extrem de cuprinzatoare, are 815 pagini, e un adevarat tratat in materie (daca pot spune asa), si sincera sa fiu nu stiu daca pot s-o invat pe toata! Vorbesc aici de editia a 3-a, ca cealalta editie (a 2-a) era destul de mica!
Bineinteles, fiecare invata cat poate de mult, din cat mai multe surse, si eu fac asta la civil si la penal, suplimentez sintezele astea cu alte carti!
Spor tuturor!