avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate sghe

Activitate sghe

Camionul era din 1979, sigur nu avea casco. Este posibil ca soferul sa-si repare camionul singur.
In ceea ce priveste martorii, agentul de la circulatie poate avea calitatea de martor?
In data de 20 nov am fost implicat intr-un accident de circulatie. In apropierea unei treceri de pietoni, am schimbat banda, trecand de pe banda 2 pe banda 1, in fata unui camion. Pe banda 2 se afla un autovehicul care vira la stanga, pe o strada laterala. Am oprit la trecerea de pietoni pentru a acorda prioritate si dupa cateva secunde am fost lovit in partea din spate, lateral dreapta (lampa semnalizare), de camion. Dupa cateva minute de la producerea accidentului, la fata locului a venit si un agent de circulatie, care a intrebat daca sunt victime si ce document intocmim. Am intocmit constat amiabil, pe document nefiind trecut nici un martor. Soferul camionului a semnat documentul si a mentionat ca nu are alte observatii de facut. In data de 23 nov, am fost la soc de asig, mi s-au facut fotografii la masina si am deschis dosar de dauna. Dupa 7 zile primesc instiintare precum ca soc de asig isi rezerva dreptul legal de a efectua cercetari asupra accidentului. In urma discutiilor cu reprezentantul soc de asig, mi s-a spus ca soferul camionului nu s-a prezentat sa dea declaratie si sa i se faca fotografii la camion (soferul camionului era din Bacau, eu din Bucuresti, accidentul a avut loc in Vrancea).
1. cine are culpa pentru producerea accidentului?
2. trebuie sa astept pana la finalizarea cercetarilor soc de asig, pentru a-mi repara masina, sau o pot repara si ulterior sa depun documentele la dosar?
3. in cazul in care camionul a fost reparat, ce se intampla cu dosarul de dauna deschis? cum pot proba accidentul?