Buna seara . Spuneti-mi va rog , comform legislatiei in domeniul pensiilor , ce fel de pensii fac parte din aceeasi categorie cu pensia la limita de varsta?
In speta , subsemnata m-am pensionat (la varsta) anticipat - cu penalizare, in luna iulie 2020. In luna august 2020 am solicitat revendicarea fondului de pensii acumulat la pilonul II de pensii . Societatea de administrare a fondului meu privat de pensii mi-a raspuns (la solicitarea mea telefonica de a-mi acorda un raspuns privind rezolutia dansilor, dupa analiza documentelor solicitate de acestia pt solutionarea revendicarii fondului meu acumulat pana la data pensionarii) , ca eu nu pot incasa fondul acumulat intrucat pensionarea mea nu se icadreaza in prevederile Normei 27/2017 - aceasta norma prevazand modalitatile de revendicare a fondului de pensie privata acumulat , in speta acesta neputand fi revendicat decat la pensionarea la limita de varsta , in cazul decesului proprietarului fondului - de catre mostenitorii acestuia , sau in cazul pensionarii medicale - daca decizia de pensionare medicala este definitiva si nerevizuibila .
Precizez ceea ce le-am precizat si dansilor, ca pensionarea mea eu consider ca face parte din CATEGORIA SIMILARA "pensionarii la limita de varsta" (conform Legii 263/2010 - Legea Pensiilor Publice, si a art.1 si art.4 din Norma 27/2017 , etc.) si ca este de asemenea definitiva si nerevizuibila , deci se incadreaza in reglementarile instituite de Norma 27/2017 .
Fata de cele aratate mai sus , va rog frumos sa ma sprijiniti in privinta lamuririi mele in ceea ce priveste ce fel de pensii sunt cuprinse in CATEGORIA SIMILARA "pensionarii la limita de varsta" conform Legii 263/2010 (Legea Pensiilor) , in speta daca pensionarea mea anticipata face parte din categoria similara pensionarii la limita de varsta -potrivit legislatiei in domeniu.
Va multumesc pentru intelegere .
Buna ziua . Fratele meu , care a decedat de curand , a lasat in urma sa 3 fetite triplete - minore. In urma decesului tatalui lor , fetitele au ramas fara nici un ajutor financiar pentru intretinere, in conditiile in care mama lor era despartita de tatal lor de peste 4 ani , a fost si este casnica , iar fratele meu (tatal tripletelor) era obligat de instanta la plata unei pensii alimentare in cuantum de ... % din salariul minim pe economie , intrucat nu avea venituri (nu era angajat cu "carte de munca" si efectua lucrari in particular). In aceste conditii aratate mai sus , as vrea sa ma sfatuiti ce demersuri se pot face pentru ca fetitele sa poata beneficia de niste drepturi banesti, cat de modice, de tip "pensie alimentara" sau "pensie de urmas", de la Stat . Precizez ca fetitele au fost si sunt in ingrijirea mamei .Va multumesc anticipat pentru intelegere .