avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate george-ionut

Activitate george-ionut

Răspuns la discuția proces deschis in anul 2001
as vrea ca in anul ce vine sa construiesc o casa ,as fi vrut sa stiu daca pot obtine actele legale si sa termin constructia pana in iarna urmatoare pe acest teren ( mai ieftin si mai bine situat ) sau sa renunt la el si sa cumpar un teren care are actele in regula dar care este marginas si la un pret mult mai mare....
Răspuns la discuția proces deschis in anul 2001
Multumesc ,
in acest caz pasii pe care trebuie sa ii urmez pana sa pot achizitiona terenul cred ca sunt urmatorii :
obtinere hotarare judecatoreasca pe numele socrului ,obtinere cadastru si intabulare ,dezmembrare si apoi contract de vanzare intre mine si socrul meu. Estimativ cam in cat timp se pot face toate acestea si cam ce costuri ar implica?
socrul meu detine un teren pe care are construita si o casa ,singurul act pe care il are este un contract de vanzare-cumparare ,, de mana,, cu 2 martori ,intre el si parinti lui ,din anul 1982. In anul 2001 a deschis un proces in instanta pentru a obtine o hotarare judecatoreasca , in acel proces a incercat sa arate ca detine terenul de peste 30 de ani si a devenit propietar prin uzucapione (asa cred ca se numeste) ,ajuns pana in stadiul in care trebuia sa achite o taxa dar nu a mai achitat-o fiindca a avut niste probleme personale.
acum vreau sa cumpar o parte din acel teren ,de la el dar conditia este ca eu sa ii ,,fac,, actele pe teren ,ca el sa poata vinde.
Se poate relua acel proces din stadiul in care era sau este nevoie sa se deschida un nou proces pentru ca in varianta 2 este destul de greu fiindca mama lui nu mai traieste ,martorii nu mai sunt ,mai este doar tatal.
multumesc.