avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces deschis in anul 2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces deschis in anul 2001

socrul meu detine un teren pe care are construita si o casa ,singurul act pe care il are este un contract de vanzare-cumparare ,, de mana,, cu 2 martori ,intre el si parinti lui ,din anul 1982. In anul 2001 a deschis un proces in instanta pentru a obtine o hotarare judecatoreasca , in acel proces a incercat sa arate ca detine terenul de peste 30 de ani si a devenit propietar prin uzucapione (asa cred ca se numeste) ,ajuns pana in stadiul in care trebuia sa achite o taxa dar nu a mai achitat-o fiindca a avut niste probleme personale.
acum vreau sa cumpar o parte din acel teren ,de la el dar conditia este ca eu sa ii ,,fac,, actele pe teren ,ca el sa poata vinde.
Se poate relua acel proces din stadiul in care era sau este nevoie sa se deschida un nou proces pentru ca in varianta 2 este destul de greu fiindca mama lui nu mai traieste ,martorii nu mai sunt ,mai este doar tatal.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-ionut , utilizator 19:46, 4 Decembrie 2011
Precizati concret solutia dispusa de instanta in cauza initiata de socrul dvs
Martorii sunt vecinii respectivului teren, probabil procesul s-a perimat.Există rol agricol, există certificat fiscal, adeverinţă de la primărie că tatăl este cunoscut ca proprietar, în zonă, etc
Un avocat!!!!!!!
liamic43 a scris:

Există rol agricol, există certificat fiscal,

Avand in vedere ca tranzactia a fost realizata prin cv/c de mana,fara a fi inregistrat la autoritati,acestea detin in evidenta ultimul proprietar si nu pe socrul dvs
Avand in vedere vechimea spetei,cauza a fost suspendata sau a intervenit perimarea din oficiu

Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator
Multumesc ,
in acest caz pasii pe care trebuie sa ii urmez pana sa pot achizitiona terenul cred ca sunt urmatorii :
obtinere hotarare judecatoreasca pe numele socrului ,obtinere cadastru si intabulare ,dezmembrare si apoi contract de vanzare intre mine si socrul meu. Estimativ cam in cat timp se pot face toate acestea si cam ce costuri ar implica?
Termenul de solutionare in instanta nu il poate preciza nimeni cu certitudine
Costurile sunt conditionate de interesul dvs de a angaja persoana specializata sa va reprezinte si sa va apere interesele,contravaloare tranzactie cu socrul dvs,taxe aferente inregistrarii la OCPI

Alte discuții în legătură

Dobandire act proprietate corinau corinau In anul 1960 socrul meu a cumparat in baza unei chitante de mana un lot de casa in supr de 500mp, de la o persoana care il detineau ca mostenire de la tatal ... (vezi toată discuția)
Doresc legalizare unei tranzactie - teren cumparat cu o chitanta de mana. botea_daniel botea_daniel Buna ziua, Am urmatoarea problema de rezolvat: In anul 2002 – bunica mea cumpara un teren care se invecineaza pe latime cu proprietatea ei, de la ... (vezi toată discuția)
Proces greu sau nu am stiut cum sa prezentam cauza Klara77 Klara77 Buna ziua ! Vreau sa va cer o parere asupra unui proces care dureaza de mai bine de 8 ani . Incerc sa fiu cat mai clara in prezentare si sper sa aveti ... (vezi toată discuția)