Se poate lua in considerare numai daca angajatorul este de buna credinta,nu?Daca este asa legea este interpretabila.Avand in vedere acest drept prevazut de a cere adeverinta de vechime,ultima varianta este de a cere in scris,corect?Multumesc!
Buna ziua,in urma concedierii de la societatea unde am lucrat ,motivele firmei fiind deficiente economico-financiare,inainte cu 4 zile terminarii perioadei de preaviz de 20 zile ,am solicitat o adeverinta de vechime prin email societatii. Stiu ca termenul de eliberare este de 15 zile.Avand in vedere ca aceasta cerere a fost transmisa pe email,este valabila?
Buna seara, as vrea sa prezint un caz despre deducerea personala a sotiei mele care vrea sa treaca in intretinere cei doi copii ai nostri, unul de 12 ani si celalalt de 15 ani.Ok,am facut copii la cartile noastre de identitate, certificatele de nastere al copiilor,copie de pe certificatul de casatorie si declaratia mea pe proprie raspundere ,a sotului,ca nu am copiii trecuti la mine.
Pana aici totul bine ,dar acum mi se cere o adeverinta de la liceul unde invata baiatul cel mare de 15 ani.
As vrea sa stiu daca acesta adeverinta este neaparat necesara conform legii.
In respectiva declaratie pe proprie raspundere data de salariat privind persoanele aflate in intretinere apare pe undeva expresia:"cunoscand ca falsul in declaratii se pedepseste conform legii penale, declar pe propria raspundere ca:"
Deci nu trebuie legalizata la notar pentru ca deja e trecut acolo ca poate fi pedepsit.
Aveti un model la adresa [ link extern ]
Datorita faptului ca nu mai am loc de munca si nici somer nu mai sunt si nu realizez venituri,cel putin sper eu deocamdata ,trebuie sa trec ca persoana in intretinere la serviciul sotiei pentru deducere suplimentara la impozit pe salariu.
Nedumerirea mea este faptul ca de la serviciul sotiei i s-a cerut acea declaratie pe proprie raspundere legalizata la notariat!
Este ceva normal ?Din cate am citit si eu pe ici ,pe colo ,aceste declaratii pe proprie raspundere nu sunt formulare tipizate,deci cred ca se poate completa aceasta declaratie cu datele personale(nume,prenume,cnp,domiciliu)si o copie dupa certificatul de casatorie,cu un simplu pix si o coala de hartie!
Am dreptate,sau nu?
Cine este amabil sa ma lumineze si pe mine in aceasta problema ii sunt recunoscator!:D
Buna ziua, pana la urma a venit si ziua restructurarii in firma la care lucrez,multinationala,criza afecteaza pe toti.Mi s-a pus in fata un act aditional prin care se convine acordul partilor pentru incetarea contractului de munca care este pe perioada nedeterminata,sau am avut de ales somajul.Eu am ales acest acord prin care angajatorul va plati salariatului o suma bruta echivalenta cu 5 salarii brute ale salariatului.
Va rog sa-mi explicati , cand am verificat fluturasul de salariu online,am vazut ca prima compensatorie ,cele 5 salarii,sunt impozabile deci nu o sa ma aleg cu mai nimic.ESTE CORECT SA SE IMPOZITEZE ACELE SALARII COMPENSATORII?