avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie deducere suplimentara impozit ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie deducere suplimentara impozit salariu,legalizata la notariat ,sau nu?

Datorita faptului ca nu mai am loc de munca si nici somer nu mai sunt si nu realizez venituri,cel putin sper eu deocamdata ,trebuie sa trec ca persoana in intretinere la serviciul sotiei pentru deducere suplimentara la impozit pe salariu.
Nedumerirea mea este faptul ca de la serviciul sotiei i s-a cerut acea declaratie pe proprie raspundere legalizata la notariat!
Este ceva normal ?Din cate am citit si eu pe ici ,pe colo ,aceste declaratii pe proprie raspundere nu sunt formulare tipizate,deci cred ca se poate completa aceasta declaratie cu datele personale(nume,prenume,cnp,domiciliu)si o copie dupa certificatul de casatorie,cu un simplu pix si o coala de hartie!
Am dreptate,sau nu?
Cine este amabil sa ma lumineze si pe mine in aceasta problema ii sunt recunoscator!:D
Cel mai recent răspuns: topyion , utilizator 20:55, 18 Ianuarie 2013
In respectiva declaratie pe proprie raspundere data de salariat privind persoanele aflate in intretinere apare pe undeva expresia:"cunoscand ca falsul in declaratii se pedepseste conform legii penale, declar pe propria raspundere ca:"
Deci nu trebuie legalizata la notar pentru ca deja e trecut acolo ca poate fi pedepsit.
Aveti un model la adresa [ link extern ]

george_neagu a scris:

In respectiva declaratie pe proprie raspundere data de salariat privind persoanele aflate in intretinere apare pe undeva expresia:"cunoscand ca falsul in declaratii se pedepseste conform legii penale, declar pe propria raspundere ca:"
Deci nu trebuie legalizata la notar pentru ca deja e trecut acolo ca poate fi pedepsit.
Aveti un model la adresa [ link extern ]

Va multumesc mult,asa banuiam si eu!=D>
:offtopic: Interventie moderator:

@topyion

Va rog sa respectati Regulamentul forumului. Postarea aceluiasi subiect in mai multe sectiuni ale forumului atrage dupa caz avertizarea utilizatorului, dar si stergerea mesajelor.

Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Imi cer scuze ,nu am stiut regulamentul.
Totusi ma puteti ajuta si dvs. cu un raspuns la intrebarea mea ,daca sunteti amabila.

Multumesc!
V-am raspuns, am sters acel topic.:)

Nu se legalizeaza declaratia facuta pe propria raspundere, asa cum v-a scris deja colegul meu mai sus.

Sotia sa solicite baza legala in care este inscrisa obligativitatea acestei declaratii. ;)

Alte discuții în legătură

Sistemul de coasigurat gieadaniela gieadaniela Buna seara Am fost in sistemul de coplata pentru ca sotul meu avea servici. Acum sotul meu este in somaj si as vrea sa stiu daca mai figurez coasigurat si ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere coancaholdonmihai coancaholdonmihai daca dau o declaratie pe propria raspundere cu un martor din familie ,ca renunt la partajul unui bun comun ,aceasta este valabila s-au trebuie legalizata la ... (vezi toată discuția)
Deducere personala - documente noiembriesm noiembriesm 1) Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum procedati dvs in cazul in care un salariat ia in intretinere unul dintre parinti. Ce document solicitati: adeverinta de ... (vezi toată discuția)