In lege scrie ca se suspenda contractul pe perioada CIC. SI d-voastra ziceti ca se ia iau 12 luni inainte de a intra in concediu plus lunile in care am fost in CIC si citez ceea ce ziceti''''''2. - In aceasta situatie se merge mai inapoi cu 12 luni pentru a se acoperi perioada necesara"""'
Si srie in lege ca nu se ia in calcul perioada de CIC la art. 34 (1,1).
Sigur, acuz agentia ca nu-mi dau un raspuns clar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Va multumesc!
Potrivit art. 34 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, pot beneficia de indemnizaţie de şomaj persoanele aflate în următoarele situaţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergãtoare datei
înregistrãrii cererii;
b) nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de munca in a cãror raza teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa, dacã au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
2. Cele 5 zile e neglijenta scolii!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. Cazuri similare cu 2 luni intrerupere au primit somaj!!!!!!!!!!!!!
4. Va rog sa-mi dati articole de lege , ceea ce ati specificat d-voastra mai sus, daca sunteti in domeniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pe perioada concediului de crestere copil contractul de munca se suspenda.
Eu n-am lucrat dupa concediu de crestere copil. Concediu am avut pana in septembrie 2011.
Fiti mai explicit, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema?
1). am fost 2 ani de zile in concediu crestere copil si dupa aceasta perioada mi-am depus dosarul pentru somaj...care de 2 luni ma tot plimba functionarii de la ghiseu dupa diverse acte si de fiecare data gasesc cate ceva; ba sa treaca scoala norma didactica,. ba sa-mi faca decizie de reluare a activitatii,......ceea ce eu am fost angajata pe perioada determinata.....etc;
2.. am lucrat in invatamant pe perioada determinata si am vechime de 10 ani;
3.in urma cu 2 ani de a intra in concediu de materniate am lucrat la 2 scoli, dar nu impreuna in aceeasi perioada.....la una din scoli nu apare stagiu de cotizare 5 zile dintr-o luna si scoala respectiva nu accepta sa-mi faca declaratie rectificativa din 2008;
4; eu nu inteleg de ce nu-mi iau in considerare fiindca le-am dus adeverinta cu venit pe o perioada de 24 luni inainte de a intra in concediu de crestere copil????? Ziceau ca nu pot lua alte luni???????
5; se leaga doar de 5 zile la care nu apare stagiu cotizare????
6. in lege scrie clar sa ai cotizat 12 luni din ultimele 24 luni;
7; ce-i de facut???
8. m-am saturat sa tot merg la ghiseu si din cate persoane erau acolo (15), la fiecare gasea cate caeva si nimic nu era bun;
9; isi bat joc functionarii publici;
Va multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!