avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai_Mihaita

Activitate Mihai_Mihaita

Răspuns la discuția drepturi parintesti
Buna seara ! multumesc pentru raspunsuri . nu am facut dupa ureche ci am urmat doar un sfat care oricum nu imi ocupa mult timp . nu am pierdut nimic ca am trimis un mail catre consulatul roman din catania , mentionand problema de intrerupere a legaturii cu copiii . revenind la contactarea unui avocat , chiar ieri am fost indrumat catre o doamna avocat (din cate am inteles , ar avea experienta in acest domeniu care ma intereseaza ) , pe care urmeaza a ma intalni luni pentru a discuta mai pe larg problema mea si a-i prezenta hotararea judecatoreasca definitiva .
aveti dreptate . in cer scuze . am urmat pasul de a contacta Consulatul , la propunerea utilizatorului Ares_3 , si anume de a cere indrumare din partea consulatului pentru a afla adresa e rezidenta a fostei concubine . in cer scuze dar locul de munca in ultima perioada imi absoarbe cel putin 80 la suta din timpul zilei .
AVLIL a scris:

Date despre domiciliul cui ati solicitat?

Catre consulatul roman din catania , am cerut daca se poate informatii sau indrumare unde ma pot adresa . m-am izbit de un zid de refuz .

Incercati prin Consulatul Romaniei din Catania. Nu e de competenta lor insa poate primiti macar indrumare.

am contactat consulatul din catania , si mi-au spus ca nu au competenta de a cerceta si a comunica adresa de domiciliu/rezidenta a unui cetatean roman, decat la cererea autoritatilor,.
care autoritati ar putea face acest lucru ?? parchetul daca ar inregistra o plangere din partea mea pentru nerespecatare ar putea cere acest lucru ???
intreb poate cineva cunoaste situatia .
Multumesc .
Am sa incerc sa trimit un mail catre consulat sa explic situatia in care ma aflu si posibile indrumari din partea lor .
ce simplu parea procedura in urma cu 2 zile si ce complicata pare acum , dar nu conteaza . sunt dispus sa merg mai departe pentru copii .
am recitit cu mai multa atentie , si am mai inteles unele lucruri , totusi revin la apostilare . sincer am cautat pe net si explicatii exacte nu prea am gasit , unde ar trebui sa apostilez copia tradusa si legalizata ?? si al doilea aspect ar fi : am observat ca , cunoasteti foarte bine demersul in astfel de situatii , de aceea va rog in caz ca cunoasteti , adresa autoritatilor de evidenta a populatie din italia , pentru a trimite actul si cererea ???? daca as fi cunoscul locatia mai exacta ar fi fost mult mai usor caci contactam un avocat si era mult mai usor , dar nu stiu decat tara , iar acest lucru nu imi este suficient . am sa fac exact asa cum mi-as explicat , si multumesc din suflet pentru ajutor . observ ca discutia este urmarita de mai multe persoane , deci nu sunt singura persoana care va multumeste .ma simt usurat cand observ ca mai exista persoane care isi ofera ajutorul indiferent prin ce mijloace .
multumesc mult ptr sfat . si totusi as mai avea citeva intrebari :
1- traducerea banuiesc ca trebuie facuta in italiana
2-unde o apostilez ?
3- actele le trimit prin posta ?
4- in caz ca nu stiu orasul , unde in italia sa trimit actele >?
este greu sa caut un avocat in italia , totusi nu pot cumva sa aflu adresa unde au resedinta si apoi sa ma duc in italia ptr a angaja un avocat ??? mi-ar fi mai usor .
iar in legatura cu procura de parasire a tarii , nici vorba sa imi acorde mama asa ceva . daca ea nu a dorit sa ma lase sa imi vad copiii , cum ar putea sa imi mai dea si semnatura . dar ma multumesc deoarece acolo in italia mai am sieu rude . pacat ca rudele mele sunt in venetia , iar copiii am inteles ca ar fi in sudul tarii .
Va multumesc pentru raspunsuri . tara in care au plecat este Italia . mai exact in sudul italiei . chiar v-as fi recunoscator sa imi dati citeva informatii despre cum ar trebui sa procedez sa dau de urma copiilor si unde ar trebui sa ma duc , daca doresc sa ii vad . va multumesc din suflet . cind aud ca mai exista cite o cale de a o urma , parca prin putere . m-am saturat de atatea ziduri pe care le intampin .
as dori mult sa imi mai raspundeti si la intrebarea : legatura cu copii imi dau dreptul de a-i lua in vacanta la mine in domiciliu . acum ca , copiii sunt in alta tara , cum pot sa procedez pentru ai lua in tara la domiciliul meu in vacante ? sau este in zadar sa ma gandesc la acest lucru ?? ar fi aiurea sa dau de urma copiilor si sa nu pot sa ii vad sau sa ii iau la mine la domiciliu . va asigur ca , chiar daca m-as duce in italia , tot mi-ar fi interzisa legatura de catre mama ei si celalalte persoane la care sta . este de o rautate iesita din comun .
si tinand cont de faptul ca , copiii nu se afla in tara , unde as putea sa ma interesez de locatia lor , deoarece mama lor nu doreste sa comunice acest aspect . ?!
iar de aceasta hotarare cum pot sa ma ajut , tinand iar cont de faptu ca mama lor nu doreste sa ma lase sa tin legatura cu minoriii ??? ce variante ar exista , ca timp si resurse , pentru copii exista . doar de aceea muncim , nu ?! ma gandeam la un nou proces pentru custodia comuna . poate acest lucru era un plus de ajutor pentru mine .
multumesc !!
Multumesc pentru apreciere . Ca sa raspund intrebarii d-stra , voi cita exact din hotarare pentru a evita o neantelegere prin exprimare , si anume :
~PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII HOTARASTE - Admite actiunea precizata formulata de reclamantul N. M domiciliat ....... , impotriva paratei D.V.L. , domiciliata ..... . Incuviinteaza reclamantului legatura personala cu minorii N. Alexandra si N. David , in urmatoarea modalitate , potrivit intelegerii partilor : in prima si a treia saptamana din luna , de vinerea ora 16 , pana duminica ora 14 , o saptamana in vacanta de iarna , prima saptamana , o saptamana in vacanta de paste , a doua saptamana si o luna in vacanta de vara , respectiv luna iulie , in domiciliul reclamantului .
Cu apel , in 15 zile de la comunicare .
pronuntata in sedinta publica , azi , 11 octombrie 2011 ,~

chiar si in urma acestei intelegeri , mama nu a dorit sa ma lase nici macar sa vorbesc cu copii la telefon precizand ca nu doresc copiii (clar era o negatie din partea ei , nu a copiilor ). In toata aceasta perioada , mama a solicitat bani lunar , si nu aceea suma impusa in instanta ci mai mult , dar nu am avut nici o retinere sa nu ii dau precizandu-mi ca este pentru copiii . exista si martori care au fost de fata uneori .
acum revine o alta interbare : pentru a evita faptul de a nu imi mai fi refuzata iar legatura cu copiii de catre mama ,(o noua legatura pe care am sa o cer in instanta) , exista posibilitatea de a cere instantei pentru a obliga mama sa lase copiii si cu mine ???? sau poate oricand sa respinga iar legatura , si ea nu pateste nimic . ma gandeam ca instanta poate incuviinta ca , chiar daca se afla in alta tara sa pot apela la vre-o institutie in aceea tara (politie , etc ) sa o oblige in a respecta noua hotarare . altfel ar fi in zadar totul .
Va multumesc .