Obligatiile angajatorului in cazul in care doreste rezilierea (cocedierea) unui angajat pe motivul ca afacerea nu este profitabila.
Va solicit ajutorul cu privire la situatia urmatoare: detin un post de conducere in cadrul unei societati comerciale din ramura Turism. Datorita problemelor din ultima perioada, acest domeniu a fost destul de mult afectat. Astfel m-am vazut responsabil pentru scaderea profitului (desi obligatiile le-am indeplinit intocmai ca si pana acum), scaderea salariului (pur si simplu a refuzat sa imi plateasca intreg salariul pe motiv ca nu merge afacerea) si amentintarea ca va trebui sa incheiem colaborarea daca nu ajung la un target in cel mai scurt timp. In contractul de munca nu am nici un fel de target stipulat, am un salariu clar si stabilit dupa negocierea la interviu si nu am semnat nici un act aditional pentru modificare.
Intrebarea mea este daca va decide sa incheiem colaborarea, ce variante legale poate sa imi propuna, avand in vedere ca eu nu imi dau demisia si nici nu doresc acest lucru. Este sau nu obligat angajatorul sa formuleze o explicatie pentru concediere (in situatia in care se exclude cauza disciplinara)?