Buna seara, puteti va rog frumos sa ma lamuriti daca actul de donatie imobil ( din partea paritnilor mei catre mine) cat este de eficient ?Cum ar trebui intocmit acel act incat sa nu fie atacat in instanta si cel mai important lucru sa nu pierd in instanta? puteti citi intrebarea mea legat de tema asta mai sus.
as dori sa intreb care este procedura corecta din punct de vedere juridic daca o persoana fizica ( nu ma refer la PFA) desfasoara activitati de data entrying online pentru divrese situri straine? ma refer mai mult la faptul ca acea persoana doreste sa aibe continuitate in C.I.M si sa contribuie la datoriile catre stat cum sunt cele de CAS, somaj, casa de pensii etc...
Multumesc pentru raspunsul prompt si rapid. Am uitat sa mentionez ca am un frate si nici el nu pretinde nimic de la mine si nici nu are nimic impotriva acestei tranzactii, deci ca sa inteleg bine mai bine facem un act de donatie unde parintii mei sa mentioneze ca nu au pretentii banesti si fratele meu sa mentioneze ca nici el nu are pretentii banesti de la mine si ca aceasta donatie nu va atacata in instanta niciodata? de aceea intreb acest lucru ca eu discutasem acest aspect la notar si dumneaei mi-a spus ca donatia este cel usor lucru de atacat si se pierde in instanta. Dvs ce parere aveti?
scuze ptr. greselile de ortografie m-am grabit putin...
am o nelamurire legat de tranzactia unei vanzari-cumparari a unui imobil.Este vorba despre casa parinteasca in care locuiesc in momentul de fata. Imobilul este pe numele parintilor mei si in urma discutiei cu ei am hotarat de comun acord sa transcriem casa pe numele meu alegand tranzactia de vanzare-cumparare. Imobilul a fost evaluat la valoare de 15000 euro , am fost la notar ca sa intreb cat costa o asemenea tranzactie ca sa stiu cat voi avea de plata deoarece eu voi suporta cheltuielile notariale. M-am lovit de o alta problema si am nevoie de ajutorul dvs. Parintii mei fizic nu-mi cer nici un ban sa le platesc ,chiar daca imobilul este evaluat la valoarea de 15000 euro , as dori sa stiu dupa ce transcriem casa pe numele meu in fata notarului eu datorez ceva taxa sau impozit statului? faptul ca parintii mei nu au pretentii banesti de la mine pentru acest imobil trebuie declarat in fata notarului?