avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... palta taxa venit in urma vanzarii unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

palta taxa venit in urma vanzarii unui imobil

Buna ziua,

am o nelamurire legat de tranzactia unei vanzari-cumparari a unui imobil.Este vorba despre casa parinteasca in care locuiesc in momentul de fata. Imobilul este pe numele parintilor mei si in urma discutiei cu ei am hotarat de comun acord sa transcriem casa pe numele meu alegand tranzactia de vanzare-cumparare. Imobilul a fost evaluat la valoare de 15000 euro , am fost la notar ca sa intreb cat costa o asemenea tranzactie ca sa stiu cat voi avea de plata deoarece eu voi suporta cheltuielile notariale. M-am lovit de o alta problema si am nevoie de ajutorul dvs. Parintii mei fizic nu-mi cer nici un ban sa le platesc ,chiar daca imobilul este evaluat la valoarea de 15000 euro , as dori sa stiu dupa ce transcriem casa pe numele meu in fata notarului eu datorez ceva taxa sau impozit statului? faptul ca parintii mei nu au pretentii banesti de la mine pentru acest imobil trebuie declarat in fata notarului?
Cel mai recent răspuns: monicasz , utilizator 19:54, 12 Decembrie 2011
Daca nu au pretentii banesti mai bine faceti un contract de donatie pentru ca este si mai ieftin.. Daca aveti frati sau surori care ar putea avea pretentii ar fi bine sa vina si ei la notariat sa declare ca nu au nici un fel de pretentii fata de dvs in privinta donatiei si ca nu o vor ataca in viitor
Multumesc pentru raspunsul prompt si rapid. Am uitat sa mentionez ca am un frate si nici el nu pretinde nimic de la mine si nici nu are nimic impotriva acestei tranzactii, deci ca sa inteleg bine mai bine facem un act de donatie unde parintii mei sa mentioneze ca nu au pretentii banesti si fratele meu sa mentioneze ca nici el nu are pretentii banesti de la mine si ca aceasta donatie nu va atacata in instanta niciodata? de aceea intreb acest lucru ca eu discutasem acest aspect la notar si dumneaei mi-a spus ca donatia este cel usor lucru de atacat si se pierde in instanta. Dvs ce parere aveti?

scuze ptr. greselile de ortografie m-am grabit putin...
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
monicasz, utilizator
Buna seara, puteti va rog frumos sa ma lamuriti daca actul de donatie imobil ( din partea paritnilor mei catre mine) cat este de eficient ?Cum ar trebui intocmit acel act incat sa nu fie atacat in instanta si cel mai important lucru sa nu pierd in instanta? puteti citi intrebarea mea legat de tema asta mai sus.

va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trec casa doar pe numele meu??? bucurescu bucurescu buna ziua, vreau sa fac un act de vanzare-cumparare intre mine si parintii mei care vor sa-mi lase casa lor mie. Vreau sa ma lamuriti cu un lucru: sunt ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie poate fi atacat/conestat in instanta? sandu_valentin sandu_valentin Am o mare dilema....suntem trei frati (cel mai mic sunt eu) iar parintii ar dorii sa-mi faca act de donatie pe apartamentul in care locuiesc dumnealor,ca dupa ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit in timpul casatoriei doina neagu doina neagu Buna seara,sunt casatorita si stau cu parinti,problema este urmatoarea..parintii mei vor sa vanda casa si sa cumpere un apartament pe numele meu(mai am un ... (vezi toată discuția)