Am o mare dilema....suntem trei frati (cel mai mic sunt eu) iar parintii ar dorii sa-mi faca act de donatie pe apartamentul in care locuiesc dumnealor,ca dupa moartea parintilor sa il mostenesc doar eu . Se poate ca acest act de donatie sa fie contestat/atacat de catre fratii mei in instanta ,dupa moartea parintilor,solicitand cota parte din valoarea imobilului ?
Deci...cu alte cuvinte,dupa moartea parintilor bunul imobiliar nu-mi revine de drept pe deplin (in urma actului de donatie) doar mie;astfel fratii putand sa solicite si ei (sa aiba pretentii) parte din bunul imobiliar?
Pentru a putea benficia de imobilul respectiv, incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. Prin acest act deveniti singurul proprietar al imobilului.
daca donatia nu va fi cu sarcina atunci nu sunt sanse sa atace actul in instanta. cel mai sigur pt dvs e incheierea unui contract cu clauza de intretinere.
ce trebuie stipulat in acea clauza de intretinere si ce nu,pentru a nu putea fi atacat de catre frati si nici sa ma incrimineze pe mine ,pentru imposibilitatea de respectare ale acelor clauze? care sunt pasii legali(ce trebuiesc urmati) pentru un contract de vanzare-cumparare imobil?