Am o mare dilema....suntem trei frati (cel mai mic sunt eu) iar parintii ar dorii sa-mi faca act de donatie pe apartamentul in care locuiesc dumnealor,ca dupa moartea parintilor sa il mostenesc doar eu . Se poate ca acest act de donatie sa fie contestat/atacat de catre fratii mei in instanta ,dupa moartea parintilor,solicitand cota parte din valoarea imobilului ?
Va prezentati in fata notarului impreuna cu parintii,iar acesta va redacta un contract de v-c cu clauza de intretinere,in care va mentiona pe langa formatul cadru si toate clauzele pe care le doresc parintii si dumneavoastra.Contractul consfinteste vointa partilor astfel ca e greu de anulat.Actele necesare:actele casei,certificat fiscal,extras de carte funciara,taxe notariale.Buna credinta si respectarea cu sfintenie a obligatiilor asumate in contract.Cu Dumnezeu inainte.
Buna ziua,
Vreau sa cumpar o casa iar situatia este urmatoarea. La intabularea terenului au fost acte de donatie, terenul a fost vandut unui nou proprietar prin ctr vanzare cumparare, iar acesta a construit o casa, pe care doresc sa o cumpar. Credeti ca pot avea probleme pe viitor(atacata, anulata donatia initiala a terenului) daca cumpar aceasta casa?