avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ataca?

suntem 3 fratii si parintii mei doresc sa imi treaca mie garsoniera lor prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (adica sa stea in casa lor pana la moartea lor ,sa nu pot sa ii dau afara sau sa le inchiriez casa lor)fara sa am grija de ei .Mentionez ca nu le dau nici o suma de banii pentru aceasta casa .Intrebarea mea este daca fratii mei dupa incheierea acestui contract mai pot avea un drept asupra acestei case sau dupa moartea parintilor mai pot avea ceva pretentii
in cazul in care parintii va fac contract de vanzare-cumparare cu clauza de intratinere, totusi , in actul respectiv trebuie sa mentionati un pret. Fratii ar putea ataca acest act, invocand fictivitatea vanzarii si i ncercand sa demonstreze ca este o donatie deghizata. Ceea ce aveti de facut este sa va respectati obligatia de intretinere pe care v-ati asumat-o , altfel, chiar si parintii pot cere revocarea actului.
contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct este una, iar contractul de intretinere este alta !!
daca parintii va fac act de v-c cu clauza de uzufruct, fratii nu pot ataca acest act .
decat in conditiile in care asa cum v-a spus colega mea, pretul platit pe imobil este unul fictiv sau si mai rau nu se plateste nimic !!

de regula si in actul de v.c cu clauza de intretinere , vanzatorul isi retine dreptul de uzufruct viager.
Daca contractul de vanzare cumparare cu uzufruct nu are trecut in el pretul, se poate considera ca este o donatie mascata si acest contract poate fi atacat de catre ceilalti frati.
Pretul este un element esential in contractul de vanzare cumparare.
De acord cu colegii, cu o precizare mai clara: orice act intr-un stat de drept se poate ataca, sansele fiind mai mici sau mai mari.
In cazul aratat de dv. sansele sa ramana in picioare... sunt tare mici... spre deloc!
Iar ca sa va folositi de acele sanse trebuie sa cheltuiti ceva banuti seriosi cu actele si alte fapte juridice pentru a va asigura cat mai bine. Lucru pe care, de regula, nu il face nimeni.

Alte discuții în legătură

Vanzare uzufruct gagiu19 gagiu19 Buna ziua, Socrii mei ne-au facut act de vz-cumparare cu uzufruct mie si sotiei acum vreo 4 ani pe o casa. Atunci, eu cu sotia nu eram casatoriti. Acum, ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea unuia dintre frati maratia maratia Buna seara, as dori sa ma ajutati in obtinerea unei solutii cat mai bune in rezolvarea unei probleme. Am sa va expun cat pot mai pe scurt o situatie care mie ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act de vanzare cumparare? stefanr1234 stefanr1234 bunici mei vor sa imi lase mie casa si inca nu stim ce acte sa facem...trebuie sa spun ca mai am un unchi si doi veri care nu ar fi de acord cu aceasta...cel ... (vezi toată discuția)