avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau act de vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau act de vanzare cumparare?

bunici mei vor sa imi lase mie casa si inca nu stim ce acte sa facem...trebuie sa spun ca mai am un unchi si doi veri care nu ar fi de acord cu aceasta...cel putin dupa moarte bunicilor sigur ma voi trezi cu probleme,a si nici eu nu sunt singur la parinti.As dori sa imi poate explica cineva cum ar trebui sa fac pt a fi bine si pt a nu avea probleme in viitor.Pana acum am vorbit cu doi notari si miau dat pareri diferite: unul mia spus sa merg pe donatie(actul de vanzare [putand fi atacet dupa moarte bunicilor daca eu nu voi putea demonstra ca am cumparat casa cu bani)iar celalt sa merg pe act de vanzare cumparare pt ca donatia e mai usor de atacat.Ma poate lamuri si pe mine cineva?Va multumesc anticipat
contract de vanzare cumparare in care sa se scrie ca s-a primit pretul vanzarii si cu asta basta. Cine vrea sa atace actul sa faca dovada ca nu ati platit daca in contract scrie ca da!
Incheiati act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Actele cu titlu oneros sunt mai greu de desfiintat.
Faceti un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere viagera si actul nu va putea fi atacat .

Bunicii ar putea ca inainte sa faca actul sa se duca sa obtina un certificat de la IML care sa ateste ca sunt sanatosi mintal .
Solutia data de legally si romania inedit este cea potrivita.
tot cea mai buna e vanzarea cu martori ca ti platit pretul

Alte discuții în legătură

Mostenire Postumya Postumya Bunicul meu a lasat casa matusii prin contract de vanzare cumparare, eu ca mostenitoare pot ataca contractul ca sa -mí cer drepturile?.Multumesc (vezi toată discuția)
Act ce nu poate fi atacat in justitie (donatie sau vanzare cumparare imobil) elizabetana elizabetana Sunt o bunica care vreau sa las o casa, singurei mele nepoate. Sotul meu a decedat acum 4 ani. Eu am o singura fiica, care este casatorita cu un barbat in ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta - donatie Cristi Q. Cristi Q. Buna ziua, O locuinta intabulata primita ca donatie cu contract de mostenire, poate fi atacata in instanta? Daca da, cat timp de la data intabularii poate fi ... (vezi toată discuția)