avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sa contract de v/c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sa contract de v/c

buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu poata fi atacata dupa casatorie nici de sotul meu sau de familia lui si nuci de fratele meu sau altcineva. pe ea o batea gandul unui act de donare. care act imi confera siguranta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:56, 31 Martie 2009
Viitorul sot nu poate ataca un act anterior casatoriei, orice forma ar imbraca acesta. Dar fratele va putea ataca donatia si contractul de vanzare cumparare, daca acestea ii incalca rezerva sa succesorala. As recomanda contractul de vanzare-cumparare. Contractul de vanzare cumparare va trebui sa nu fie cu rezerva dreptului de uzufruct, sau de renda viagera, ori intretinere. Ca sa existe cat mai putine motive sa fie atacat.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
ContSters42249, utilizator
contractul de vanzare cumparare, eventual cautati sa-l semnati in prezenta catorva martori care sa ateste ca"vad" cand platiti mamei banii pe omobil.
faceti-l acum, inainte de casatorie.

av.m.vasilescu
inteleg, multumesc mult
Indicat ar fi ca, inainte de casatorie, sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu mama dvs cu DREPT DE ABITATIE VIAGERA pentru mama dvs. In cazul in care contractul de vanzare-cumparare este cu UZUFRUCT VIAGER in favoarea mamei dvs, Codul civil prevede ca aceasta vanzare poate fi interpretata ca o donatie deghizata. Este o chestiune mai mult de noanta, dar care v-ar fi de un real folos in eventualitatea unui proces.
cu DREPT DE ABITATIE VIAGERA pentru mama dvs, cu UZUFRUCT VIAGER in favoarea mamei dvs. adica ce inseamna asta. imi pare rau ca pun atatea intrebari dar nu stiu ce inseamna. pe mine ma interesa ca dupa casatorie in cazul unui divort sa nu trebuiasca sa impart cu sotul, sau acest contract sa nu poata fi atacat de nimeni. fratii, cumnatii mai stiu eu ce rude. multumesc

Alte discuții în legătură

Pot pierde propietatea ? Nilmarcu Nilmarcu In anul 2014, mama mi a facut act de vanzare_cumparare ptr apartamentul in care locuiesc. Eu, mai am 4 frati. Mama mea, a murit in dec 2018. Mi a zis cineva, ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare cu drept de abitatie radubogdan24 radubogdan24 Buna seara, Am rugamintea daca poate cineva cu experienta sa mi raspunda repede la urmatoarea situatie. Suntem 2 frati. In anul 2010 eu am incheiat un ... (vezi toată discuția)