Buna seara,sunt casatorita si stau cu parinti,problema este urmatoarea..parintii mei vor sa vanda casa si sa cumpere un apartament pe numele meu(mai am un frate si stim ca se poate ataca in instanta orice act de donatie)sotul este de acord sa imi dea o declaratie prin care renunta la orice drept asuprea apartamentului...dar nu stiu daca se poate face acest lucru...mentionez ca parinti fac acest lucru ca eu sa fiu unicul mostenitor.
singura modalitate legala prin care poti ocolii legea cu privire la fratele tau, este sa inchei un contract de intretinere intre tine si parinti, la notar, contract de la semnarea caruia vei deveni proprietara cu inscrierea unui drept de uzufruct in favoarea alor tai pe perioada vietii acestora.
Fata de speta expusa de catre tine mentionez ca ar trebui sa vanda ai tai apartamentul lor in timpul vietii, sa iti puna banii intr-un cont pe numele tau si apoi tu sa cumperi apartamentul chiar si casatorita.
Sotul tau, chiar daca este bun achizitionat in timpul casatoriei, nu va avea niciun drept, mai ales daca da o declaratie in care recunoaste ca banii vin de la parintii tai, instantele pronuntandu-se in acest sens.
Parintii dvs. va pot face in prealabil un contract de donatie a sumei de bani care va fi folosita la cumpararea apartamentului, apoi dvs. achizionati apartamentul pe numele dvs., specificand in cuprinsul contractului ca suma de bani reprezentand pretul provine din donatie de la parintii dvs., iar pentru o mai mare siguranta se poate insera in contract si declaratia sotului ca a luat cunostinta despre faptul ca banii provin integral din donatie de la parintii dvs. si este intrutotul de acord cu incheierea tranzactiei in aceste conditii (sotul va semna pe contract in calitate de declarant). Contractul cu clauza mentionat mai sus poate fi atacat de fratele dvs. putand fi considerat o donatie mascata.
Bun propriu, sau nu
danageo
Buna ziua! Impreuna cu sotul meu am achizionat un apartament. In actul de vanzare-cumparare este precizat faptul ca banii sunt donatie de parintii mei mie, ... (vezi toată discuția)