avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun dobandit in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun dobandit in timpul casatoriei

Buna seara,sunt casatorita si stau cu parinti,problema este urmatoarea..parintii mei vor sa vanda casa si sa cumpere un apartament pe numele meu(mai am un frate si stim ca se poate ataca in instanta orice act de donatie)sotul este de acord sa imi dea o declaratie prin care renunta la orice drept asuprea apartamentului...dar nu stiu daca se poate face acest lucru...mentionez ca parinti fac acest lucru ca eu sa fiu unicul mostenitor.
Cel mai recent răspuns: doina neagu , utilizator 21:05, 6 Mai 2011
Asa este, sotul nu are cum sa renunte, devenind coproprietar pe imobil.Fratele poate sa atace actul de vanzare-cumparare .
Draga Doina,

singura modalitate legala prin care poti ocolii legea cu privire la fratele tau, este sa inchei un contract de intretinere intre tine si parinti, la notar, contract de la semnarea caruia vei deveni proprietara cu inscrierea unui drept de uzufruct in favoarea alor tai pe perioada vietii acestora.

Fata de speta expusa de catre tine mentionez ca ar trebui sa vanda ai tai apartamentul lor in timpul vietii, sa iti puna banii intr-un cont pe numele tau si apoi tu sa cumperi apartamentul chiar si casatorita.

Sotul tau, chiar daca este bun achizitionat in timpul casatoriei, nu va avea niciun drept, mai ales daca da o declaratie in care recunoaste ca banii vin de la parintii tai, instantele pronuntandu-se in acest sens.

Iti doresc bafta.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
Andy81gan, utilizator
Parintii dvs. va pot face in prealabil un contract de donatie a sumei de bani care va fi folosita la cumpararea apartamentului, apoi dvs. achizionati apartamentul pe numele dvs., specificand in cuprinsul contractului ca suma de bani reprezentand pretul provine din donatie de la parintii dvs., iar pentru o mai mare siguranta se poate insera in contract si declaratia sotului ca a luat cunostinta despre faptul ca banii provin integral din donatie de la parintii dvs. si este intrutotul de acord cu incheierea tranzactiei in aceste conditii (sotul va semna pe contract in calitate de declarant). Contractul cu clauza mentionat mai sus poate fi atacat de fratele dvs. putand fi considerat o donatie mascata.
multumesc pt raspuns...si eu m-am gandit la aceasta varianta,cred ca este unica...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract donatie ContSters162191 ContSters162191 Sunt casatorita si avem 2 copii majori. Sotul meu are un copil din prima casatorie. Eu am in proprietate doua apartamente: - unul contractat inainte de ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau bun propriu alejandra alejandra sunt casatorita si locuim intr-o garsoniera care e proprietatea fratelui meu si de curand am primit niste bani de la parintii mei astfel incat vanzand ... (vezi toată discuția)
Bun propriu, sau nu danageo danageo Buna ziua! Impreuna cu sotul meu am achizionat un apartament. In actul de vanzare-cumparare este precizat faptul ca banii sunt donatie de parintii mei mie, ... (vezi toată discuția)