Buna ziua! Impreuna cu sotul meu am achizionat un apartament. In actul de vanzare-cumparare este precizat faptul ca banii sunt donatie de parintii mei mie, pentru cumpararea acestui apartament (aceasta a fost solutia propusa de notar). In cartea funciara intabularea a fost facuta atat pe numele sotului, cat si al meu, in cota de 1:1. intrucat sotul meu are un fiu (adult) dintr-o alta casatorie, as vrea sa stiu daca acest apartament este bunul meu propriu (banii provin de la parintii mei) sau este considerat bun comun. Si, in situatia in care este considerat bun comun, cum putem clarifica juridic lucrurile.
Pai nu prea aveti nici un inscris in acest sens, care sa dovedeasca faptul ca banii provin de la parinti.
Ati incheiat un contract de donatie cu parintii pe respectiva suma de bani? A fost mentionat in contractul de vanzare cumparare numarul contractului de donatie prin care ati primit banii?
Sau a fost doar o declaratie....
Va dati seama, ca in atare situatie in cazul cuplurilor care cumpara impreuna, oricare dintre soti poate declara ca banii sunt de la parinti, pentru ca bunul sa fie propriu. Iar in felul asta, n-ar mai exista bunuri comune.
Asta cu "banii sunt de la parinti" este doar o gaselnita, cu care personal nu sunt de acord. Insa atat timp cat la Carte Funciara figurati amandoi, este bun comun.
La semnarea contractului au fost și părinții mei și au semnat că procuratori de fonduri. Referitor la donație, se specifică în contractul de vânzare faptul că părinții mei fac această donație. Notarul ne-a oferit această soluție.Iar plata s-a făcut din contul tatălui meu. Vă mulțumesc!