avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri dobandite inainte de casatorie.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri dobandite inainte de casatorie.

S-a modificat Codul Familiei in sensul ca bunurile dobandite inainte de casatorie pot deveni bunuri comune dupa un anumit numar de ani de casnicie?
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 09:23, 14 Decembrie 2009
Nu.
Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt si vor ramane bunuri proprii! Ba , mai mult , daca in timpul casatoriei vindeti un bun propriu si cumparati alt bun , mentionand in actul de vanzare cumparare ca acel bun a fost cumparat cu banii proveniti din vanzarea unui bun propriu , atunci si acel bun devine bun propriu ,desi este cumparat in timpul casatoriei!B-)
In primul rand ca si colegii de site,va raspund ca nu s-a modificat nicio prevedere din Codul Familiei in acest sens.In al doilea rand,in afara de faptul ca o astfel de modificare ar fi ilegala este si ilogica,deoarece bunul meu,dobandit de mine,nu poate fi tranformat in bunul "nostru",mai ales ,pe un simplu fapt ca presupusa persoana a doua nu a avut nicio contributie la dobandirea sau achizitionarea lui,ca mi-a fost donat mie personal si nu si celei de-a doua presupuse persoane,etc
Casatoria nu poate schimba regimul juridic al bunurilor dobandite inainte de aceasta. Daca nu doriti sa aveti surprize si sa veniti cu dovezi privitoare la un eventual viitor partaj puteti sa treceti in actul ce-l veti perfecta ,in cazul cand veti vinde un bun propriu si veti cumpara un alt bun impreuna cu sotia/sotul faptul ca suma in cunatum de... este platita in urma vinderii bunului x ..la data de..., si cu aceasta veti avea mai usor de demonstrat instantei daca va fi cazul. La acest act veti veni si cu copie de pe actul in care d.-stra sunteti proprietar inainte de casatorie. Sunt cazuri nedorite in care parintii unuia dintre soti dau o suma mare de bani si sotii cumpara bunul dar nu au niciun act din care sa reiasa ca banii provin de la socrii sau parinti. Luati-va masuri de precautie pentru a preantampina unele dificultati mai tarziu.Parintii care vor sa-si ajute copilul la notariat in aceeasi zi, inainte de a da banii sa efectueze intre acestia si fiul/fiica acestora un act, de exemplu- de procurare fonduri- procuratori de fonduri. Spuneti notarului ca doriti sa va luati masuri de precautie si sa treaca in contract procuratori de fonduri- numele parintilor. Sa fiti fericiti si sa nu ajungeti la judecata!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire ianniglx ianniglx buna ziua as avea si eu 2 intrebari: inainte de casatorie am achizitionat un apartament platit pe loc cu banii mei . in actele de la notariat am specificat ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)