avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Activitate bodildi

Activitate bodildi

Bună ziua,
Suma de 7956 lei cu titlu de penalităţi de întârziere a fost respinsă de instanţă ca neîntemeiată deoarece calculul penalităţilor nu a fost conform cu dispoziţiile art. 49 din legea 230/2007. Să vă dau un exemplu: penalităţile aferente sumei de 171 lei scadentă la 15.06.2010 sunt de 445 lei. Este revoltător¤ Penalităţile depăşesc cu mult cuantumul debitului. Din acest motiv a constatat instanţa că suma pretinsă cu titlu de penalităţi nu are caracter lichid şi a respis cererea.Eu pe baza acestei hotărâri, am depus o cerere la asociaţie prin care am cerut radierea sumei, mi-a răspuns preşedintele că nu va proceda la radierea sumei pentru că instanţa a reţinut greşit faptul. Am fost nevoită să vând apartamentul, şi preşedintele nu mi-a dat adeverinţa de care am avut nevoie la notar până ce nu am plătit şi penalităţile. Am hotărât să acţionez în instanţă, poate mai există undeva dreptate.Am să vă ţin la curent şi vă mulţumesc mult pentru răspunsuri.
Bună ziua,
vă rog să mă ajutaţi.Apartamentul l-am dat în chirie, chiriaşii au acumulat o datorie,au fugit.Asociaţia m-a dat pe mine în judecată ca proprietară. Instanţa a respins penalităţile la cheltuieli comune, prin setinţă definitivă şi irevocabilă. Preşedintele asociaţiei nu a respectat hotărârea, nu mi-a dat adeverinţa din care să rezulte că nu am datorii până ce nu am plătit şi penalităţile respinse de instanţă. Vă rog să-mi spuneţi dacă am posibilitate să recuperez suma plătită şi cum să procedez. Vă mulţumesc.