avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitãþi respinse de instanþã
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitãþi respinse de instanþã

Bună ziua,
vă rog să mă ajutaţi.Apartamentul l-am dat în chirie, chiriaşii au acumulat o datorie,au fugit.Asociaţia m-a dat pe mine în judecată ca proprietară. Instanţa a respins penalităţile la cheltuieli comune, prin setinţă definitivă şi irevocabilă. Preşedintele asociaţiei nu a respectat hotărârea, nu mi-a dat adeverinţa din care să rezulte că nu am datorii până ce nu am plătit şi penalităţile respinse de instanţă. Vă rog să-mi spuneţi dacă am posibilitate să recuperez suma plătită şi cum să procedez. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: alv , utilizator 08:33, 23 Februarie 2012
Deoarece ati platit "de bunavoie" acele penalizari, nu cred ca asociatia o sa va restituie acum acesti bani chiar daca-i actionati in judecata.
Platind penalizarile catre asociatie, acesti bani au fost folositi conform legii, pentru achitarea penalizarilor catre furnizori. Astfel ca asociatia nici nu mai are acesti bani incasati de la dumneavoastra.
Dar, poate ne spuneti si noua, cum de a hotarat instanta sa platiti numai debitele fara penalizari.
faceti o cerere(douo exemplare) catre presedinte asociatiei in care sa solicitati sa va fie restituita suma ceruta si retinuta abuziv de catre administratie, conform hotararii instantei, iar in functie de raspuns il puteti actiona in judecata. Cererea trebuie facuta in doua exemplare,sa fie inregistrata, stampilata(atentie la data) iar raspunsul trebuie sa il primiti in maxim 7 zile. O hotarare judecatoreasca trebuie sa fie respectata si de presedinte sau administrator , ei nu pot fi mai presus de instanta care a dat o hotarire definitiva. Sint curios sa aflu dupa ce legi functioneaza aceste administratii ale asociatilor de locatari daca nu iau in serios hotaririle unei instante. Chiar daca "au cheltuit" banii dv.exista si alte incasari din care va pot restitui sumele oprite ilegal. Pentru siguranta dv. puteti face o intrebare unui avocat.Imi pare rau ca nu pot spune mai multe, dar am observat ca unele discutii sunt sterse daca spun prea multe...
Interventie moderator
Discutiile sunt sterse daca sunt offtopic, daca se abat de la subiectul in discutie, daca se face atac la persoana, daca se face reclama, publicitate, cand nu aduc plus de valoare discutiei, care incita la nerespectarea legii, daca se foloseste un limbaj injurios, daca se afiseaza o atitudine aroganta si "paternala" si in general cand dezinformeaza.

Puteti sa-i comunicati ce aveti de spus mai special si pe mesaj privat.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
elga50, moderator
Va mai amintiti daca atunci cand s-a constituit asociatia dvs. ati fost de acord cu statutul de asociatie, semnand intr-un tabel anexa ?. Pentru ca daca ati semnat acolo , nu o sa mai vedeti inapoi banii pe acele penalizari, care raman la asociatie si care ar trebui folosite la repararea condominiului.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
johnpescar, utilizator
Jonpescar a spus ca daca ati semnat in acel tabel anexa pentru infintarea asociatiei nu mai puteti sa va cereti inapoi banii opriti nelegal.Intrebare:daca nu ar fi semnat acea anexa ar fi primit banii inapoi?Daca nu era semnata acea anexa se mai putea constitui asociatia? Nu cred sa fie cineva de acord sa-i fie retinuti niste bani ilegal, iar apoi asociatia sa se preleveze de faptul ca ai semnat acea anexa.Cred ca explicatia administratiei privind semnaturile de pe anexa a fost cu totul alta.S-au vreti sa spuneti ca asociatia a primit "unda verde" si cu aceasta ocazie dreptul de a uza de beneficiile zicalei "iuteala de mana si nebagarea de seama." Recititi mesajul lui bodildi din data de 7 dec.2011 si veti descoperi ca exista o hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila.Sper ca nu v-am jignit ca sa ma trezesc cu mesajul sters de moderatori.

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Repartizare sume pierdute in procese nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Traiasca Avocat-Net care ne va ,,lumina\\" iarasi! Cu tot respectul, va relatez urmatoarea situatie : am avut procese pe rol cu 2 restantieri si ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari - cum da in judecata rau platnici? florificiu florificiu Buna ziua Una din problemele arzatoare pe care le avem in blocul in care locuiesc este \"neplata intretinerii\" de catre cateva apartamente de ani de zile ... (vezi toată discuția)